Prekopavanje puteva svake godine uoči turističke sezone

1
radovi na našim putevima

Zarko Radulović

Žarko Radulović

Predstavnici sektora hotela Crnogorskog turističkog udruženja CTU smatraju nedopustivim da se iz godine u godinu izvode radovi na saobraćajnicama neposredno i u toku same turističke sezone.

“To je nedopustio”, kazao je za Skala radio Žarko Radulović, predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja, jer smo svjedoci da turiste godinama na početku turističke sezone dočekuju raskopani putevi i gradilišta koja ne dozvoljavaju normalan saobraćaj i ostavljaju ružnu sliku turistima koji nas posjećuju.

Radulović kaže da smo mi navikli na ovakvu situaciju koja je iz godine u godinu ista, ali da gosti nijesu. I tu je problem.

“Što se nas tiče, mi bi to nekako pregurali, ili kako svojevremeno rekoše iz Budve i vi ste radili pa smo vas trpjeli”, rekao je on.

“Međutim, neodrživo je da se svake godine u maju i junu dešavaju kapitalni radovi na putnim pravcima. Ove godine je to posebno izraženo u reonu Herceg Novog. To je jedna od glavnih kapija Crne Gore kroz koju ne možete da uđete u našu državu bez zastoja od par sati, čekajući na putu da radnici završe radove, da pušte jednu kolonu da prođe, pa drugu, i tako danima”, navodi Radulović.

Radulović misli da su iz Udruženja možda i zakasnili sa ovim reagovanjem i da je to trebalo uraditi ranije. “Činjenica je međutim da je to problem, ali ne i jedini. Ima ih više, ali je ovaj u ovom trenutku najbitniji”.

Na naše pitanje što će preduzeti dalje, Radulović je kazao da će nastaviti da ukazuju na ovu nepodnošljivu situaciju i da traže od nadležnih organa i države da poštuju zakone koje su sami donijeli, posebno kada je građevinska sezona u pitanju.

“Nijesu ih donijeli turistički radnici i hotelijari. Oni su ih donijeli pa je osnovni red da ih oni i poštiju”, zaključio je Žarko Radulović.

1 KOMENTAR

  1. Sjor Radulovic,nase none su gorile:”da celjade vidi koliko bekica lezeci”. Eli moguce,da niko ne vidi,ma ni Vi ,da Arceg Novi godinama u natrag,nema otela samo one sto su obaljeni,a “vidi” se prekopani reon Arceg Novoga? Mene cudi vas vid,jerbo znam da ste iz tezacke famelje,u kojoj poljoprivreda nije bila sezonska rabota? Dakle,furesti ne dolaze da stimavaju,nego da uzivaju u lipotama nase Boke i nasega primorja!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]