Premijer i SPC ponovo krše mjere, hoće li ministarka Borovinić Bojović sada reagovati

2
Foto: Mitropolija

Još jedan primjer kršenja mjera sveštenstva SPC i premijera Zdravka Krivokapića zabilježen je danas u Hramu Hristovog Vaskrsenja, gdje je održan tradicionalni Svetosimeonovski sabor.

Kao što se može vidjeti na snimcima i fotografijama, u Hramu se ne poštuje distanca, a ni Krivokapić i niko od sveštenika nije nosio masku, iako je to obaveza u zatvorenom prostoru.

Da li će Ministarstvo zdravlja konačno prestati selektivno da reaguje kada je kršenje epidemioloških mjera u pitanju, i ako ništa drugo, makar uputi javnu kritiku premijeru Krivokapiću i Mitropoliji crnogorsko primorskoj.

 

Podsjetimo, Ministarstvo se danas oglasilo saopštenjem, navodeći da DPS u Nikšiću svjesno krši mjere. Optužili su potpredsjednika te partije Jevta Erakovića da se poziva na etičnost i stručnost i oštro kritikuje sve napore države da se izbori sa epidemijom, a ustvari ne misli na zdravlje građana.

Podsjetimo, i premijer je prije samo nekoliko dana saopštio da se država mora poštovati, s posebnim osvrtom da se svi moraju pridržavati propisanih mjera. Danas iste te propise krši.

Postavlja se pitanje da li neophodnost poštovanja mjera prestaje sa funkcijama, pa one ne važe za visoke funkcionere i sveštenike?

J.L., CdM

2 KOMENTARI

  1. Prisjetih se nešto onih strašnih vremena NATO bombardovanja, kad je Crna Gora tada još u sastavu SRJ bila izložena neviđenom pritisku, koji je po diktatu iz “VELIKOG BRATA” srpskog satrapa sprovođen preko Sedmog bataljona i drugih vojnih i paravojnih formacija. Kada to ne bi davalo očekivane rezultate, preko noći su izglasavani vanredni zakoni o vojnim i radnim obavezama. Kada su tadašnjeg ministra pravde gospodina Dragana Šoća pitali da li će Crna Gora ispoštovati vanredne zakone, on je zatražio da njegov odgovor bude objavljen intergralno, a zatim odfezao -“neće”-.
    Vjerujem da će istovjetan odgovor dati ministarka zdravlja i veselja kad joj se postavlja pitanje da li će neselektivno reagovati kad je u pitanu nepridržavanje propisanim profilaktičkim mjerama. Uostalom, uvijek može reći – da niko ne umire zbog toga što je bolestan već zbog toga što je- ŽIV! Tako je to kad uhvati vrtoglavica od ministarskih visina,te na primisao da se zaboravi juče izgovoreno, nadovezuje i to da su zaboravili svi koji su čuli…Ne bi se rečena inistarka dosjetila jadu da je kolektivna zaboravnost veoma nesigurna kategorija, koja ispliva na potpuno nepočekivanim mjestima. Možda se samosažaljivo prisjeti toga kad bude odlazila i zasluženo potone u zaborav izjednačen sa nepostoanjem!

  2. Ovo je zaista degute.
    Vidi li ovaj čovjek sebe i svoj položaj sramno ponižavajući.
    Vjeruj jadan u Boga i poštuj crkve ali se ne klanjaj ovako popovima.Premijer si jatko nekakvi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]