Premijer: Sa litijama neka nas ne plaši niko, nastavak pregovora kad se steknu uslovi

1

 

Nastavak pregovora predstavnika Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorko primorske o primjeni Zakona o slobodi vjeroispovijesti biće nastavljeni kada budu stvoreni neophodni uslovi, jer nema ništa preče od zdravlja, poručio je premijer Duško Marković.

On je danas na konfrerenciji za medije organizovanoj povodom uspješnog suprotsavljanja koronavirusu da su dijalog Vlade i MCP, kao i dijalog o Savezu sa Evropu počeli prije epidemije virusa COVID 19.

“Ništa nije preče od zdravlja, a zbog toga smo prekinuli sve druge prioritete politike.  Dobio sam pismo mitropolita Amfilohija za nastavak razgovora. Čuo sam se tim povodom i drugim povodima sa Amfrilohijem. Čim se stvore uslovi krenućemo sa razgovorima”, rekao je Marković.

Premijer je  naglasio da razgovori mogu da teku samo kada se stvori povoljan ambijent u dobrom duhu, a ne putem ucjena.

“Ako javna okupljanja budu dozvoljena sjutra neka litije krenu. Sa litijama neka nas ne plaši niko. Do razgovora može doći kada bude uslova za to. Ne zavisi samo od Vlade već i od druge strane”, kazao je Marković.

Bez milosti prema onima koji atakuju na Crnu Goru

Premijer Duško Marković je rekao da je tražio angažovanje svih kapaciteta da se istraži slučaj rušenja spomenika na Ravnom lazu.

“Na to gledamo kao ana atak na državu Crnu Goru i njene vrijednosti, a to je i antifašizam. Vjerujem da je ovdje riječ o pojedinačnim slučajevima, kao što vjerujem da je to bilo i u Bijelom Polju”, naglasio je on.

Poručio je svim neodgovornim pojedincima da se ne igraju sa državom i njenim simbolima.

“Za takvim počiniocima ćemo tragati. Država i njeni organi neće imati milosti dok takve pojedince ili grupe ne privedu pravdi”, istakao je Marković.

*

Neka javna okupljanja biće dozvoljena od juna

Premijer Duško Marković je danas najavio da će neka javna okupljana u Crnoj Gori biti dozvoljena od juna. On je naglasio da se već ulazi u proces dozvoljavanja njekih javnih okupljanja, naravno uz poštovanje distance.

“Što se tiče dozvole javnih okupljanja u našem okruženju imamo blizu 7000 zaraženih. Tako da je opasnost još tu. Za nas posao nije stao. Moramo da spriječimo unos virusa. Mjere koje će kako stvari stoje, trebalo da stupe na snagu od 1. juna. Dozvoljena javna okupljanja možemo imati do određenog broja. Vidjećemo do kojeg broja”, kazao je on na konferenciji organizovanoj povodom uspješnog suprotstavljanja pandemiji COVID-19.

Prema njegovim riječima već se ulazi u proces dozvoljavanja njekih javnih okupljanja uz poštovanje distance.

“Vidimo da su vjerska okupljanja slobodna. Kada će doći do organizacije litija, vidjećemo. Od  juna će neka javna okupljanja biti dozvoljena, ali ćemo vidjeti do kojeg broja”, poručio je on.

CdM

1 KOMENTAR

  1. Kako da vjerujemo Premijeru koji je danas izjavio da Crna Gora nije imala vanredno stanje i niti jedan dan policijskog sata?
    Koliko se sjecam,svakodnevno smo citali izvjestaje i sa Skale o broju uhapsenih za vrijeme zabrane kretanja?
    Neka Premijer radi svoj posao a mi cemo svoj…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.