Premijer: Zorka Kordić nova glavna pregovaračica sa Evropskom unijom; Medojević poručio: Skandal, narod je prevaren

3
Zorka Kordić (Foto Vlada Crne Gore)

Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je nakon današnje sjednice Vlade da je Zorka Kordić imenovana za glavog pregovarača sa Evropskom unijom.

Zorka Kordić je rođena u Kotoru 1981. godine. Master studije za međunarodne odnose i međunarodnu zaštitu ljudskih prava pohađala je na Italijanskom institutu za međunarodne organizacije SIOI (Società Italiana per l’Organizzazione internazionale) u Rimu.

Četvorogodišnji studij engleskog jezika i književnosti, s italijanskim kao drugim jezikom, završila je 2005. na Filozofskom fakultetu u Nikšiću s prosječnom ocjenom 9,28. Diplome o poznavanju italijanskog jezika na nivou maternjeg stekla je u Rimu 2004. (D.A.L.I. – Diploma avanzato di Lingua italiana “Firenze”) i na Italijanskom institutu za kulturu u Briselu 2016. (CELI C2). Diplomu o poznavanju ruskog jezika na naprednom nivou (TORFL 3) stekla je 2006-2007. godine na Ruskom univerzitetu prijateljstva naroda (РУДН -Российский университет дружбы народов) u Moskvi.

Za generalnog direktora za koordinaciju strategija u Ministarstvu evropskih poslova imenovana je aprila 2017, nakon dvije godine diplomatske službe u Misiji Crne Gore pri Evropskoj uniji na poziciji II sekretara u Kancelariji glavnog pregovarača. Sastavni dio poslova na toj poziciji, pored podrške realizaciji aktivnosti glavnog pregovarača, ogledao se u koordinaciji pozicije Crne Gore s institucijama EU u odnosu na pravnu tekovinu EU u finansijsko-ekonomskim poglavljima, te oblastima infrastrukturnih projekata i zaštite životne sredine, kao i dijalog s diplomatama država članica EU angažovanih u Radnoj grupi za za proširenje EU i zemlje koje pregovaraju za članstvo – COELA.

Nebojša Medojević

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević ponovo se danas oglasio na Twitter-u, kritikujući premijera Zdravka Krivokapića.

On je poručio da su glasači prevareni jer je Krivokapić za glavnog pregovarača sa EU postavio Zorku Kordić, koja je, kako tvrdi, najbliža saradnica bivšeg predsjednika Vlade Duška Markovića.

“Skandal, narod je prevaren. Premijer Zdravko Krivokapić za glavnog pregovarača sa EU postavio najbližu saradnicu Duška Markovića”, napisao je Medojević.

3 KOMENTARI

  1. Ovo je slika i prilika naseg bolesnog drustva. Licno ne poznajem gospodju Kordic, ali je uzas da se neko usudjuje da kritikuje njen izbor ne iznoseci nijedan argument koji bi govorio o njenoj nesposobnosti. Jedina je zamjerka jer je bila i u predhondoj Vladi.Iz onih par crta o obrazovnju gospodje Kordic, vidi se da je zavrsila velike skole na raznim fakultetima i u raznim zemljama. Ne moze se to sve zavrsiti i biti nesposoban, bar ne po mom misljenju To je uzas, a nazalost, dosta takvih kvalifikacija mozemo cuti. Naime kod nas se niko ne poziva na kvalitete i sposobnosti, vec iskljucivo na partijsku podobnost ili jos gore na nacionalnu ili religijsku pripadnost, sto je glavni adut , nazalost.

  2. GOSPODINE DIPLI ING-u ELEKTROINSTALACIJA.GOSPODINE MEDOJEVIĆU…DAL IMATE VREMENA DA MI NA “TEA PEČ”-OD 4,5KW ZAMIJENITE UTIČNICU-KOJA JE STALNO U PREGRIJANOM STANJU…ŠTO IZAZIVA STRAH KOD MENE-..DA MI ISTA NE UŽDIJE ELETROINSTALACIJE U KUĆI .U PRČNJU GDJE ŽIVIM?

    ZA UČINJENU RABOTU U NAPRED BLAGODARIM-NAREDAN DA PLATIM UČINJENU USLUGU-PO VAŠIM USLOVIMA!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].