Preminuo je Branko Ivardić, dugogodišnji direktor kotorskog Studentskog doma

4
Branko Ivardić

Dugogodišnji direktor kotorskog Doma učenika i studenata „Spasić-Mašera“ Branko Ivardić preminuo je danas u Kotoru.

Nije uspio da se izbori sa zlim virusom koji se podmuklo obračunava sa dobrim ljudima, ne obazirući se na njihovu ljudskost i čestitost.

Branko je bio dostojanstven i častan čovjek. Pregalac i posvećen do maksimumu svakom poslu koji je obavljao, zračio je odlučnošću i spremnošću da u svakoj situaciju pomogne svima kojima je pomoć bila potrebna. Ovaj sa učenicima i studentima posebno ga je motivisao, jer je odgovornost za njihov odgoj razumio kao lični odnos prema njihovom stasavanju i formiranju u ljude. Sa njima je bio iskren a oni su mu uzvraćali uspjesima, rezultatima u obrazovanju ali i ponašanjem u svakodnevnom životu.

Prepoznat kao čovjek koji je baštinio vrijednosti civilizovanog svijeta, bio je omiljen i rado prihvaćen u svakom društvu.

Branko je bio patriota. Volio je Crnu Goru i davao joj se bezrezervno. Borio se za njenu nezavisnost i opstojanost svim svojim bićem. Nikada se nije nametao. Bio je tih, gospostvenih manira, čestit i human do krajnjih granica. Zračio je toplinom i prosto je svima koji su znali u njegovoj okolini bilo prijatno.

Branko je bio ponos porodice, kojoj je bio odan do maksimuma. Ostaće im pamćenje na njegovu ljudskost i toplinu, na njegov kosmopolitizam i neprekinutu vezu sa vrijednostima koje su samo rijetke krasile.

Bio nam je prijatelj. Skala radio s tugom prati zalazak današnjeg dana.

Otišao je dobar čovjek. Preselio se na nebo, tamo gore đe je davno rezervisano mjesto za takve ljude kakav je on bio.

Počivaj u miru, prijatelju dragi!

Tvoja Skala

4 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].