Preminuo je naš dragi dr Branko Petričević, naš dr Banjo

12
dr Branko Petričević

Napustio nas je dr Branko Petričević, doktor Banjo, kako su ga Kotorani zvali, narodni ljekar sa pružene obje ruke svima kojima su bile potrebne.

Bio je pun života i tu sjajnu energiju crpio je iz svakodnevnog druženja sa morem, sa kojim je bio na ti. Na ponti je provodio značajan dio od ono malo slobodnog vremena kojim je raspolagao. Ko ga je trebao, znao je đe će ga i kada naći. A on, nasmijan i uvijek vedar, bez obzira na sve životne probleme i dešavanja koja ga nijesu mazila, znao bi s ponte onako toplo i ljudski, bokeljski: Ke nova? Kako si kućo? I odmah: treba li što? Da skoči i da pomogne. Da obavi pregled i ublaži bolove.

Dr Branka su voljeli svi. Ugledni Dobroćanin, Bokelj čiji su korijeni za respekt, nije dijelio ljude ni po vjeri, naciji, bogatstvu, obrazovanju. Bili su mu isti i prema svima se ponašao prijateljski i sa željom da pomogne.

Kotor je zanijemio. Teško se miri da dr Banja više nema. Teško i da se ne može od njega oprostiti ljudski, onako kako Bog zapovijeda jer će se, zbog mjera zaštite od pandemije, sahrana obaviti u krugu uže porodice 30. 06. 2020.

Počivaj u miru dragi naš prijatelju, veliki čovječe i humanisto. Nećemo te zaboraviti.

12 KOMENTARI

  1. Kikindjani ga pamte i odaju mu počast kao velikom dobrom lekaru i još većem čoveku. Saučešće njegovim sinovima i porodici.

  2. Velika žal za izuzetnim čovekom.Velikom broju kikindjana naravno meni na prvom mestu ostao je u izuzetno lepoj uspomeni kao čovek i lekar .Neka mu je večna slava i hvala.

  3. Tvoj dragi lik živi u nama, pamtimo te po plemenitosti i čuvamo u srcima.
    Počivaj u miru dragi Branko

  4. Petriču zar ode?
    Blago njima gore zbog tvoga dolaska i vedrine kojom ćeš Božije vrtovi darivati.

  5. Najbolji odlaze tiho … “za let si dušo stvorena ” Počivaj u miru naš dobri i poštovani doture. Suačešće porodici!

  6. Veliki covjek mi Dobrocani i Kotorani smo ga voljeli i postovali , jer Banjo je volio i postovao svakoga covjek iz naroda . Volio je drustvo a motor mu je bila strast na zalost poslednji put se druzio sa njim . Jedno veliko hvala za druzenje savjete i uvjek nasmijano lice Doktora kako smo ga od miloste zvali . Pocivaj u miru a mi cemo pamtiti tvoje nasmijano lice i cuvati ga od zaborava .

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.