Prestižna nagrada “Ujedinjena Evropa” za Mariju Ćatović u Oksfordu

13
Marija Ćatović prima visoko priznanje

Gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović primila je danas u Oxfordu visoko priznanje, nagradu Ujedinjena Evropa za lični doprinos pozitivnoj slici nacionalne ekonomije, implementaciji i realizaciji međunarodnih programa i razvoju procesa evropskih integracija.

Gradonačelnici Ćatović nagradu je uručio John Netting, predsjednik Evropske Poslovne Skupštine.

Nagrada se dodjeljuje svake godine i prvi put je dodijeljena nekome iz Crne Gore.

Ovo izuzetno značajno priznanje gradionačelnici Kotora, koje je uslijedilo nakon intenzivnog praćenja njenog rada na domaćem i međunarodnom planu omogućilo je Kotoru da dobije licencu za korišćenje loga Međunarodnog Sokratovog komiteta Evropske poslovne skupštine u Oxfordu, prilikom predstavljanja u Evropi i svijetu, što se smatra posebno važnim.

Uručenju nagrade prisustvovao je veliki broj  eminentnih licnosti iz svijeta biznisa, nauke, obrazovanja i kulture, među kojima su Paul Briggs, Predsjednik međunarodnog kluba lidera i Christina Howell, Predsjednik privredne komore Doline Temze, UK.

Mišljenje Sokratovog komiteta Evropske poslovne skupštine je da će primanje ove prestižne nagrade i samim tim ulazak Marije Ćatović u redove Samita Lidera olakšati dalju promociju grada Kotora i stvaranje zajedničkih projekata na tržištima zemalja koje su učesnice Samita (Afrička Unija, Bliski Istok, Arapska liga, ASEAN, BRICS, CIS i ostale geopolitičke formacije).

Nominacije za ’Ujedinjenu evropsku nagradu’ se predlažu na osnovu statistike analitičkog odsijeka Evropske Poslovne Skupštine, uzimajući u obzir internacionalnu sliku programa “Lideri 21. vijeka” i preporuke partnera: Internacionalni Kongres industrijalaca i preduzetnika (Ruska federacija), Evropski centar za istraživanje tržišta (Belgija) i drugih.

Analitičko odjeljenje i EBA Sokratovo Odbor posebno su cijenili ekonomski potencijal Kotora, ljudske resurse, kvalitet života, infrastrukturu i poslovne korisnike.

Više od 10 godina, specijalisti Evropske Poslovne Skupštine su obavljali marketinška istraživanja na poljima ekonomije i društva.

Osnovna misija je da se privuče međunarodna pažnja i pruži podrška talentovanim ljudima sa visokom društvenom aktivnošću, kao i profesionalcima u osnovnim sferama društvenog života.

Marija Ćatović zahvaljuje na prestižnom priznanju

13 KOMENTARI

 1. Ilijaz Bijelićuk,sve sve-pa jopet prebrojava ko je koje vjere-i usput se ozbiljno brine za svoju vjeru-koja jeste sijana u obiteljskom dvorištu…ali izvan toga nije niti će se sijati-niti nicati…od Boke do Planina! Nego ,što će mo sa onom tvojom “autogenokefalnom bocom”?Dokle si stigao u planiranju i formiranju-budućnosti svoje đece! Rekoše mi, e su ti ličnu kartu našli kod crkve na Verige? More biti da ti se prosula iz špaga-kad su prosipali (tebe Ilija i copaniju)autothone stanovnike(“srbohrvate”- autogenokefalne boce od droge) ..one noći iz one taxi cisterne!
  Na ulitimu,fala na informacijama-o tvom govoru?Mogu misliti kako si pametno i rododomoljubivo pričao-kao u “svoje pero” u HGI-okle su te prićerali kao Bovi iz zelja?! Ipak mislim-na žalost- da,..”Non tibi sanum est adulescens,sinciput”-tačka spiska amnezia-147.1..?!

  P.S.Oprosti mi šor kapo od kaljuža-Ilijaz Bijelićuk,zamalo da zaboravim,izašo ti je propis da imaš pravo da dupli radni staž pri odlasku u penziju…za onu godinu ipo provedenu u vojsku-kao dragovoljac u westercegovinu 1991…đe sam te ja sprcao…prema tvom jučeranjem svjedočenju-komentaru… na ovom portalu?

 2. Bokelj i Adio Mare..slušaj me dobro Ilijaz Bijelićuk,ostavi se sprdnje imaš se čim(u izobilju) rugati i u sopstvenoj obitelji..? I da te zamolim,ostavi se ovih što su šljegli-svoji na svoje,za razliku od tvoje babuške koja je iz west montagne Ercegovina- “boreći se” protiv armade Napoleona Bonaprate-koji je tader “ratovao” po west Ercegovini(tvoje priznanje-da ti je bauška šljegla prije 200.god.-Skala radio 2012 ) -…samorana šljegla s’genićem ispo raše u Škaljare!

  • Ko o cemu Jo.. o postenju…svako prica o onome sto mu fali moj J…. Dripnjaku koji si sljega iz Vlaske.
   Da si mladji izazva bi te na dvoboj…ko ce brze ubit kokos kusinom jer ti u tome imas prakse.
   Hoces Jole, hoces uskoro hehehe …prije nego Slavko plati ovaj harac.

   Da si bio na Slavu Svetoga Nikole udruzenja kapetana i upravitelja,
   vidio bi moj Jole kako drzi govor upravitelj IB. hehehe
   Mozda bi te castio i casu mlijeka jer si opasan kad popijes…. sve palme na rivu pokosi.
   Ne znas onda zabiti svoje velikosrpstvo i nacionalizam…ovako trijezan povremeno ti i uspjijeva…ali vuk dlaku mijenja a cud NIKADA.

   Nego Jole, Je li ti sto smeta sto predlazem Maju za premijera?

   Hajde moj Jole, Adio!!!

   Uvjek tvoj Adio Mare …finili su Mare bali!!!

 3. Cestitamo Majo na svim medjunarodnim nagradama koje si primila, a posebnu za ovu.
  Ko bi rekao kad smo te birali da ces se ovako proslaviti.
  Kotor je malo mjesto, a mislim da posle ovakvog medjunarodnog priznanja
  te predlozimo za Premijera Crne Gore, jer si vise ti vani gdje predstavljas ne samo Kotor vec i Crnu Goru, no sto je danasnji premijer i “presjednik” zajedno predstavljaju.
  Ovo bi bilo dobro i za Crnu Goru, a za Kotor pogotovo… (bilo bi valjda malo vise iz budjeta okrenuto Boki….?)

  Bilo ko, kome nije milo kad bilo koji gradjanin Kotora napravi nesto pozitivno kao Maja neka se vrati odakle je sljega…, a ja veceras odoh do Catovica Mlina da castim.

  AdiO Mare !!!
  ZA PREMIJERA DA TE NAROD BIRA!!!
  (Malo li je da i Boka dade jednom premijera, a ne ka dosad biraju se ovi sto znaju samo plivati………samo na suhom )
  .

 4. Tacno se vide ovi naruceni hvalospjevi za gradonacelnicu,a nagrada i nije dosla u prave ruke sve je to namjesteno kao i mnogo drugo

 5. Sve čestitke gospođi Ćatović!
  Dobro bi bilo da imamo više predstavnica ženskog pola na odgovornim mjestima, ali sa hrabrošću Ćatovićke.
  No u Crnoj Gori su se promijenila vremena, pa se više ne zna “ko nosi gaće”. Kad se kaže: “E muški je reagova”, odnosi se na žene, jer su muškarci danas većinom pi….

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]