Priganice po kotorski

0
aktivisti Crvenog krsta Kotor i NVO “Karampana”

Tradicionalno, Turistička organizacija Kotor i NVO “Karampana“ u okviru svog programa “Od Božića do Božića“ na katolički i pravoslavni Badnji dan građanima i gostima dijele priganice.

Ove godine im se pridružila i Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor.

Lijep običaj koji svjedoči o suživotu ovdašnjih ljudi tim prije što priganice peku pripadnici Rimokatoličke vjeroispovjesti, a dijele ih pravoslavci i obrnuto.

Tako je bilo minulog vikenda za katolički Badnji dan ispred glavnih gradskih vrata u Kotoru, kazao je za Skala radio Ilko Marović, sekretar OO Crvenog krsta Kotor i dodao da su brzo prošle dvije velike vangle domaćih priganica kojima su se najviše obradovali najmlađi.

Tako će biti i i 6. januara za pravoslavni Badnji dan kada će se priganicama počastiti građani Risna na tamošnjem glavnom gradskom trgu.

U okviru ove manifestacije 8. januara na kotorskoj Pjaci od sata  na gastronomskoj tgradicionalnoj fešti “Papalada ala maka“, aktivisti Crvenog krsta će takođe učestvovati i po riječima Marovića pokazati da u kulinarstvu ne zaostaju za vrhunskim kuvarima.

bon appetit šinjora

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]