Prihodi od parkinga za troškove deponovanja komunalnog otpada

1
Kotor riva

Zoran Mrdak

Kotorsko Javno komunalno preduzeće ovih dana je dalo mogućnost stanovnicima starog grada da koriste usluge parkinga na gradskoj rivi u zimskom periodu, do 31. marta, kada je više slobodnih mjesta, uz
mjesečnu pretplatu od 40 eura.
Takođe je za građane  u funkciji i parking kod marketa Roda, po cijeni od 30 eura mjesečno.

Od prihoda parkinga, Komunalno preduzeće plaća troškove deponovanja smeća, kazao je za Skala radio Zoran Mrdak, direktor Javnog Komunalnog preduzeća Kotor i podsjetio da su troškovi goriva ovog preduzeća na godišnjem nivou oko 360 hiljada eura, zavisno od količine komunalnog otpada.
Do sada je cijena deponovanja otpada po toni iznosila 45 eura.

Ukupni troškovi goriva i deponovanja smeća do Bara ili Nikšića iznose preko 600 hiljada eura.

Iz budžeta opštine Komunalno preduzeće za deponovanje komunalnog otpada dobija 100 hiljada eura a troškovi su mnogo veći, pa je stoga opština  Komunalnom preduzeću  dala na upravljanje  parking na rivi, kako bi se obezbijedio dio sredstava za pomenute troškove, kazao je Mrdak.

Na naše pitanje ima li interesovanja građana za mjesečnu pretplatu za parking na rivi i kod Rode, Mrdak je kazao da su se počeli javljati i već ima pretplatnika za parking kod marketa Roda.
Za glavni parking na rivi još nema zainteresovanih, ali u Komunalnom očekuju da će se javiti ovih dana, tim prije što su prema riječima Mrdaka korektne cijene u odnosu na ostale parkinge koji su udaljeni od centra a  mjesečna pretplata je 30 eura.

1 KOMENTAR

  1. Do kada ce kotorani da placaju najskuplji parking u MNE? Red bi bio da se barem preko zime snizi cijena za 1 sat prkinga. Zar je moguce da Budva i Podgorica imaju jeftiniji parking nego mi? Blago nama!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].