Prijava protiv Spajića, Milatovića, Mitrovića i Bratić

3

Mitrović i Bratić, Foto: Pobjeda

Građanska inicijativa “21. maj” podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv ministara u Vladi Crne Gore Milojka Spajića, Jakova Milatovića, Ratka Mitrovića i Vesne Bratić zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Radi se, ističu, o krivičnom djelu za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

“Neki od njih, poput Spajića i Bratićke, su 22. januara 2022. godine javno najavili svoje učešće na protivzakonitom i neprijavljenom okupljanju a to je, imajući u vidu njihovu javnost i dužnosti koje obavljaju u našem društvu, značio i poziv drugim građanima da im se pridruže na protestu, što je značajn broj građana i učinio”, saopšteno je iz Građanske inicijative.

Kako su dodali, Spajić, Milatović, Mitrović i Bratić su 23. januara 2022. godine u 19 sati prisustvovali javnom okupljanju, na istom govorili a javnost ih prepoznaje i kao (su)organizatore okupljanja koje je bilo protivno važećim mjerama za suzbijanje zarazne bolesti.

“Određena lica na samom protestu javno su se samodeklarisali kao nesporni organizatori što pruža osnov za šire i dalje postupanje nadležnog državnog tužioca u odnosu na prvobitno prijavljena lica. Član 287. Krivičnog zakonika: Ko ne postupa po propisima, odlukama, naredbama ili nalozima kojima se određuju mjere za suzbijanje ili sprječavanje opasne zarazne bolesti, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine”, zaključuje se u saopštenju.

3 KOMENTARI

 1. Ovo su nacionalisti.
  Pogled četnikuše sve kaže.
  I ona se nešto pita i određuje u mojoj državi.
  Zemljo profundaj se.

  • Bokeljka u pravu si, al pogledaj i bokeljske paštroće, mnogima smetaju Crnogorci i
   Crna Gora, latinima mnogim također,
   zar ne ?
   Serenisima i Austrougarska su pokopane u prošlosti, a Ti bi može bit sa onima koji kukaju za ova dva catstva, iako su rođeni u
   Maršalovo doba, kada je bilo bolje!
   Tada su Tita u palacu Grgurin promovisali
   za počasnog admiral, a sad ovi iz
   Providurskog gabineta Bokeljske mornarice
   “drve” po Titu, na čelu sa onim, što na 3
   kaljerge šedi !
   Kada lažu onda, ili sad, tako i Ti , poput
   Jordana Drinjaka, Pegazom prčanjskim ?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]