Prijedlog Đukanovića opoziciji koji je nemoguće odbiti

4
Milo Đukanović

Premijer Milo Đukanović poslao je Predlog Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore svim parlamentarnim strankama.

Đukanović je uz predlog sporazuma poslao i potpisano propratno pismo u kome se navodi da je prijedlog sporazuma o slobodnim i fer izborima rezultat ,”našeg zajedničkog rada i procesa usaglašavanja sa zainteresovanim političkim subjektima”.

Tačka dokumenta koja je prethodnih dana prijetila da sruši čitavi sporazum – pitanje ostavki u RTCG, prema saznanjima Pobjede, riješena je tako što je ostala formulacija da “politički subjekti potpisnici upućuju javni apel“ kojim se “pozivaju nadležni u Javnom servisu da u roku od stupanja na snagu ovog Sporazuma obezbijede izbor profesionalnog i Kodeksu novinara privrženog uređivačkog tima i menadžmenta”.

U Predlogu političkog sporazuma, objavljuje CdM, navodi se da opoziciji pripadne mjesto potpredsjednika Vlade i četiri ministarska mjesta u Ministarstvu finansija, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu rada i socijalnog staranja i Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, na nivou pomoćnika ministara sa posebnim ovlašćenjima u Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu prosvjete.

Obezbijediće se kontrola rada ANB kroz institut genaralnog inspektora, a zbog iskazanih sumnji u zloupotrebe u izbornim procesima, predstavnici opozicije statusno će kontrolisati i obezbijediti sistem stalnog izvještavanja u Zavodu za zapošljavanje, Fondu rada, Direkciji za javne radove, Investiciono-razvojnom fondu, Direkciji za saobraćaj, Poreskoj upravi, Zavodu za socijalnu i dječju zaštitu, Upravi za nekretnine, Upravi carina, Upravi za šume, Fondu PIO, Direkciji za razvoj malih i srednjih preduzeća, ZIKS-u, Upravi za inspekcijske poslove, Fondu zdravstva i Agenciji za elektronske medije. Ovdje će predstavnici opozicije biti na nivou rukovodilaca ili pomoćnika organa upravljanja sa dodatnim ovlašćenjima.

Kao rok za održavanje redovnih parlamentarnih izbora u Predlogu sporazuma naznačen je 9. oktobar 2016.

4 KOMENTARI

 1. Vlast kao nekad i pasnjaci se uglavnom “deli” u Crnoj Gori,
  onako plemenski kao “sicar”.. Opozicija ne postoji.
  A kad dodje do smene, onda cudan moral vlada u smeni i razloga za smenu politicara.u Crnoj Gori. Smena bivsih fumkcionera se odvija slicno kao kad se sastane “Mafia” da smeni “Kuma”-a tj “Godfather” sa razlogom zato sto ne ide u crkvu nedeljom.

 2. “Prijedlog Đukanovića opoziciji koji je nemoguće odbiti”

  Ovaj naslov je pozajmljena cuvena recenica iz filma “Godfather”!

  P.S.
  Michael: “My father made him an offer he couldn’t refuse!”.
  Kay: What was that?
  Michael: Luca Brasi held a gun to his head, and my father assured him that either his brains or his signature would be on the contract.
  — The Godfather

  • To sam i ja odmah pomislio, ali kome objasniti, koga podsjetiti, sve je plagijat , pa može i naslov po više otrcanim političkim temama.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]