Priključenja objekata na novi kanalizacioni sistem u Dobroti na jesen

0
priključenje na jesen

Velemir Dragić

Velemir Dragić

Kada će početi priključenja objekata na novoizgrađeni kanalizacioni sistem čija je osnovna uloga zaštita zaliva i životne sredine, pitali smo Velemira Dragića, tehničkog direktor JP Vodovod i kanalizacija Kotor.

Novoizgrađeni dio sistema priobalnim putem u Dobroti od Kampa do Kavalina i magistralom na pojedinim mjestima od Doma zdravlja do naselja Sv Stasije u posljednjih godinu ipo još nije pušten u rad, jer izvođač radova firma “Jedinstvo” obavlja korekcije na nepravilnostima koje su oučene priliko kontrole ispravnosti cjevovoda.

Popravke će biti završene za mjesec, kada bi trebao da bude završen i krak na Muu kako bi kanalizacioni sistem konačno bio pušten u rad.

Međutim, zbog turističke sezone, prije jeseni neće biti moguće priključenje objekata na novi sistem, kazao je Dragić.

Na naše pitanje koji dio kanalizacionog sistema u kotorskoj opštini je u funkciji, Dragić je podsjetio da je ranije završen dio kanalizacionog kolektora na priobalnom putu do Kampa u funkciji, kao i od Studentskog doma do Sv. Stasija na koji je priključen dobar dio objekata.

U funkciji je takođe i ranije izgrađen sistem na Tabačini i Zlatnim njivama na koji je takođe priključen znatan broj objekata.

Sa druge strane zaliva, u završnoj fazi je jedan krak kanalizacionog sistema od Peluzice do Glavata, a u narednom periodu je predviđena dalja izgradnja kanalizacionog sistema prema Stolivu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]