Primanja na brodovima Crnogorske plovidbe kao i na italijanskoj MSC

9
Miodrag Kršanac

Crnogorsku plovidbu je osnovala Vlada Crne Gore 2004. godine.

Sve vrijeme se radilo na pokretanju i revitalizaciji crnogorske flote, što je ostvareno 2008. godine, kada je uz pomoć Vlade došlo do realizacije i dobijanja garancije za kupovinu dva broda balkerijera od 35.000 tona.

Realizacija je krenula 2011. a 12. januara 2012. godine je isporučen prvi brod kome je dato ime “Kotor”.

Nakon njega, u avgustu iste godine isporučen je drugi brod “21 maj”, kazao je Miodrag Kršanac, predsjednik odbora direktora Crngorske plovidbe gostujući u emisiji Skala radija “U Žiži”.

Kršanac je kazao da dva broda ne čine kompaniju u pravom smislu riječi i da se nada da će država obezbijediti garancije za dobijanje kredita za kupovinu još dva nova broda.

Sa istim kapacitetom menadžment bi mogao da, umjesto za dva obavlja kvalitetno poslove i za još dva broda, jer je poznato da menadžmet Kompanije nema radon vrijeme, odnosno da je ono 24 sata.

Kršanac je kazao da svi zaposleni na brodi redovno primaju zarade i da se nikada nije desilo da ona kasni.

“Primi se čak dan ranije od prvoga u mjesecu. Primanja su ista kao i kod renomirane italijanske kompanije MSC. Primjera radi, zapovjednik ima platu od 7.050 €”, kazao je Kršanac.

9 KOMENTARI

 1. Prećutao je gospodin Kršanac da je ostatak posade (“basa forca”),
  plaćena po minimumu ITF-a, ili čak i manje.
  Pomorci znaju koliki je taj iznos.

 2. Nije tacno da su plate na ovoj kompaniji kao na MSC-eu,prvo cetvoro ljudi na brodu,kapetan,upravitelj i prvi oficiri palube i stroja imaju priblizne plate a niza posada ispod njih ima manje osim mornara i mazaca koje su na nivou sadasnjih primanja na MSC-u a pored toga ne uplacuje se radni staz kako su bili govorili u pocetku,i zavrsetak ugovora je diskutabilan ,nikad ne mozes da planiras kad ces i oces li poc doma nakon uredno zavrsenog ugovora tako da ugovor koji potpises produze jos za minimum 3 mjeseca skoro svima pa cak i kapetanima

 3. Gospar Kršanac,plaća te li kapetanu poreze i doprinose na 7.050 $ ili na 150 eura,odnosno ništa ako ima penziju?Takođe,da li se istome odbija članarina za sindikat i pripadajuću partiju oliti stranku?
  Ista pitanja i za druga zanimanja-uposlene?

 4. Znam da nije tema……ali nigdje na sajtu vijest o objavljenim transkriptima sa sjednice Dps-a?Zbog cega?Niste culi za taj “nebitni” dogadjaj ili je nesto drugo u pitanju…..?

   • Ide strašan Vuk ma nije primijetio Slavkovoga barbuna na ovi sajt. Ako ti Vuče znaš da čitaš možda će ti biti jasnije kada pročitaš ovu mandićevu priču.

 5. Neka im je svaki euro blagosloven i neka ga u zdravlju trose. Dao im Bog ono sto oni zeljeli i neka svaki od njih vozi mercedesa kojeg god pozeljeli! Mirno more svim pomorcima i neka ih zdravlje i sreca prati dje god odili!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].