Priobalni put na Ljutoj prijeti da se obruši

2

U mjestu Ljuta dugogodišnji problem oštećenja dijela priobalnog puta je dostigao kulminaciju.

Naime, usljed prolaska teških kamiona sa materijalom, put je oštećen i po riječima mještana prijeti da se obruši.

Mještani su našem radiju saopštili da su se u više navrata obraćali nadležnima, ali bez uspjeha.

Turistička sezona je počela, brojni gosti i domaći ovih dana su na Ljutoj, pa im ovakav put pričinjava rizik i sada već veliki problem.

Stoga smo sa ovim problemom upoznali Direkciju za uređenje i izgradnju Kotora uz pitanja što će Direkcija i kada najhitnije preduzeti kako bi se ovaj priobalni put sanirao, odnosno doveo u normalno stanje.

U odgovoru koji smo dobili  iz Direkcije se navodi da je Stručna služba Direkcije juče  ponovno obišla priobalni put u Ljutoj i konstatovala oštećenje puta dva mjesta.

Navedene lokacije biće sanirane odmah nakon što se završi započeta sanacija parapeta u Perastu.

Predviđeni rok za početak radova je 10 dana.

“Kao preventivnu mjeru razmotrićemo mogućnost postavljanja saobraćajnog znaka kojim bi se ograničila maksimalna težina vozila koja bi prolazila tim putem”, saopštili su za Skala radio iz Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

2 KOMENTARI

  1. Evo za sve koji neznaju gdje se nalazi Ljuta,to je zadnje naselje u Dobroti.U tom naselju se događaju čudne stvari jer stanovnišvo mjesto da se kreću trotoarom oni na putu ka prodavnici ili autobuskoj stanici se kreću magistralom pa ih često automobil upozoravaju sirenom ili ruše na tarabe koje su postavljene na trotoare koje štite nelegalnu gradnju..Ali za to stvarno nema potrebe jer mještani niti znaju da postoje neke inspekcije niti su ih ikada vidjeli na Ljutu.Druga stvar,uslovi stanovanja u ovom zaboravljenom mjestu su jako loši pa su pojedinci natjerani da surgavaju u more stotine kubika kamenja i šuta kako bi na ponte mogli obezbjediti bilo kakav dnevni boravak,kužinu,toalet i ono najosnovnije.Jedina olakšica je da se dozvole plaćaju po jedinstvenoj tarifi u špag.Jedna starija osoba iz ovog mjesta vozeći auto donjim putem ,na sopstveni rizik da se ne profunda u more,vidjevši čovjeka u žutom prsluku ,misleći da je policajac izvadila je dokumenta na uvid ali su mu poslije objasnili da je to komunalac koji je zalutao na Ljutu.

  2. Postavljanje znakova pored puta biće najveći poduhvat za mandata ove kotorske vlasti.Konvertiti snp-a koji se ponašaju kao jehonovi svjedoci.Od rada,organizacije,ni traga ni glasa…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]