Prioritetni radovi tokom sezone čekaju signal predsjednika opštine

0
Kotor

Ivo Magud

Ivo Magud

Zabrana o građevinskim radovima u zalivskom dijelu kotorske opštine tokom turističke sezone stupila je na snagu 15. juna.

Koji su prioritetni poslovi i koji radovi, uz odobrenje predsjednika opštine Kotor, će se ipak izvoditi  tokom ljeta, na na način da što manje ometaju sezonu, pitali smo odgovorne.

Zbog činjenice da je završena tenderska procedura i objektivne potrebe da radovi po planu uređenja grada ne čekaju kraj godine, Direkcija za izgradnju i uređenje Kotora je uputila zahtjev za izdavanje dozvole za izvođenjem radova tokom turističke sezone Sekretarijatu za urbanizam.

Od njihovog stava i uz saglasnost predsjednika opštine zavisiće i planirani poslovi, kazao je našem radiju Ivo Magud, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Planirani radovi tiču se sanacije fontane u parku kafane “Dojmi“, asfaltiranja ulice pored vile “Marija“ u Prčanju i platoa od kapele do ulaza u gradsko groblje u Škljarima, asfaltiranja puta iznad Doma starih u Risnu.

Tokom ljeta u planu je i sanacija ulice od raskrsnice kod zgrade SP 90 do priobalnog puta i marketa “El”a u Dobroti, asfaltiranje ulice u naselju Plagenti, prilaz Domu zdravlja i zgradi “Ujedinjene nacije“, ulice Jerovica u naselju Prčanj, zatim sanacija lokalnog puta na Sv. Stasiju prema Zalazima.

Ukoliko bude odobreno, tokom sezone Direkcija će nadalje asfaltirati ulicu na Peluzici u krugu stare “Dinare“, betonirati saobraćajnicu od trećeg puta prema apoteci Milošević, asfaltirati ulicu na Šuranju na Maceo i Pješčinu u Risnu.

U planu je i sanacija prilaza vrtiću na Mečerovom brijegu, izgradnja dva autobuska stajališta u Škaljarima i jednog u Dobroti, sanacija puta u Donjem Morinju, jednog potpornog zida u Prčanju, izgradnja distributivnog vodovoda u Risnu u svrhu komunalnog opremanja građevinskog zemljišta.

Radiće se i nekoliko javnih rasvjeta u risanskom parku,kod zgrade Jugopetrola u Dobroti  i na Plagentima, na Glavatima, kod Tre sorele, kao i na Markovom rtu, kao i izgradnja javne rasvjete na Gurdiću pored zgrade fonda PIO.

Radiće se i alternativno napajanje postojećih solarnih rasvjeta na lokacijama Školski centar u Dobroti, kod škole u Risnu i u naselju Rakite u Škaljarima.

Za sve ove poslove su izabrani izvođači, potpisani ugovori i čeka se odobrenje iz opštine, kako bi se radovi završili u najkraćem mogućem roku, a da ne trpe građani i gosti u sezoni, rekao je Magud.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]