Pripadnici kotorske Službe zaštite i spašavanja na obuci u Bijeloj

1
sa jedne od vježbi

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Stupanjem na snagu novog zakona o zaštiti i spašavanju svaka opštinska Služba zaštite i spašavanja dužna je da ima specijalističke timove za razne vidove spašavanja, kao što su spašavanje sa visina, iz dubina (tzv. speleo spašavanje) i spašavanje na moru i ispod morske površine.

Poštujući zakonsku proceduru Služba zaštite i spašavanja Kotor oformila je tim od pet ljudi koji će od 19. oktobra učestvovati na obuci za ronioce-spasioce u Regionalnom centru za obuku ronilaca u Bijeloj.

Obuka traje sedam dana.

Nakon završene obuke pripadnici Službe zaštite i spašavanja Kotor će biti prva jedinica u Crnoj Gori koja će imati tim sertifikovanih ronilaca, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

“Moram napomenuti da je kotorska Služba zaštite i spašavanja naišla na izuzetno razumijevanje kolega iz Bijele i da nam je direktor Veselin Mijajlović stavio na raspolaganje sve resurse kada je ova vrsta vježbe u pitanju”, rekao je on.

Nakon uspješno završene vježbe, pripadanici Službe zaštite i spašavanje će dobiti međunarodno verifikovan certifikat, bez kojeg Služba u budućnosti neće moći, po međunarodnim standardima u potpunosti da ima zaokruženu cjelinu kada je u pitanju zaštita i spašavanje u svim uslovima i na svim mjestima, kazao je Mandić.

1 KOMENTAR

  1. Milo mi je što će se naši vatrogasci obučiti i za ovu vještinu jer ih za sve zovemo u pomoć i u vatru i u vodu i na puteve , svuđe. Srećno vam bilo momci!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]