Pripadnici kotorske Službe zaštite i spašavanja noć proveli na terenu

0
Kotorski vatrogasci na terenu

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Jako nevrijeme koje je najavljivano za juče u večernjim satima na podruju kotorske opštine na sreću nije bilo očekivanog intenziteta.

Pa ipak, Služba zaštite i spašavanja imala je tokom noći pune ruke posla.

Maksim Mandić, komandir ove Službe je za Skala radio kazao da su sinoć od 23 sata pa jutros do 5 kotorski vatrogasci radili na ispumpavanju vode iz više objekata na teritoriji opštine.

Voda je prijetila objektu preduzeća “Expo”, a plavila prostor “Jugodrva” na Radanovićima i u objektu Kuće igračaka u Lastvi Grbaljskoj.

Na terenu su bile dvije ekipe.

Mandić je kazao da je ova Služba spremno dočekala najavljeno nevrijeme, odradile svoj posao i pomogla koliko je god mogla da šteta na terenu bude manja.

Na pitanje što je uzrok čestog plavljenja, Mandić je kazao da je u ekspanziji gradnje na našem primorju došlo do pregrađivanja prirodnih tokova zbog čega i dolazi do čestog plavljanja.

Mandić se nada da će vlasnici objekata, koji su sada mogli da vide o čemu se radi uraditi sve u narednom periodu da obezbijede prirodan tok vode i na taj način omoguće da im štete budu što manje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]