Privredni sud usvojio žalbu Elektroprivrede: Vlada prekršila zakon sazivanjem vanredne sjednice Skupštine akcionara

0

Privredni sud Crne Gore prihvatio je žalbu Elektroprivrede Crne Gore da se poništi odluka Vlade o sazivanju vanredne Skupštine akcionara EPCG, potvrđeno je CdM-u u Privrednom sudu.

U odluci je navedeno da je sazivanjem vanredne sjednice skupštine akcionara Elektroprivrede Vlada je prekršila Zakon o privrednim društvima, te da Vlada, kao akcionar, nije mogla sazvati sjednicu za 25. februar 2021. godine.

Prema Zakonu to su mogli da učine ili Odbor direktora EPCG ili Privredni sud, ukoliko bord to nije uradio za mjesec nakon zahtjeva akcionara.

“Vlada mora objaviti odluku Privrednog suda na svom portalu kao i u dnevnim novinama Vijesti i Dan gdje je objavljena odluka o sazivanju skupštine akcionara”, piše između ostalog u odluci.

Podsjećamo da je Vlada na sjednici od 14. januara odlučila da traži od Odbora direktora EPCG da što prije sazove vanrednu skupštinu akcionara na kojoj bi trebalo da se raspravlja o razrješenju i imenovanju novih članova borda. Odbor direktora je imao rok od 30 dana od prijema zahtjeva da sazove skupštinu akcionara.

Odbor direktora je zakazao sjednicu za 16. mart.

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]