Privrednici mogu da računaju na podršku Privredne komore i zajednice opština

0
Foto: Privredna komora

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović i predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština Dušan Raičević potpisali su danas Sporazum o saradnji.

Cilj je unapređenje poslovnog ambijenta i podsticaj rješavanju drugih otvorenih ekonomskih pitanja u našim opštinama. Predmet saradnje biće i zaštita konkurencije, priprema zajedničkih projekata, sprovođenje analiza i istraživanja, izdavanje publikacija i priručnika, organizacija okruglih stolova i stručnih skupova na važne ekonomske teme, saopšteno je iz Privredne komore.

Golubović je ukazao da je saradnja sa lokalnim samoupravama bila intenzivna i sadržajna i u prethodnom periodu, a da se dana formalizuje potpisivanjem Sporazuma.

“Cilj nam je da udružimo naše potencijale i doprinesemo boljem poslovnom ambijentu‚ stvarajući pretpostavke za što brži izazak iz zdravstvene i ekonomske krize koja je ostavila nesagledive posljedice. Brži ekonomski razvoj, privlačenje investicija i podrška domaćoj proizvodnji, naročito u sektorima gdje imamo komparativne prednosti, najbolji su odgovor na krizu”, rekao je Golubović.

Foto: Privredna komora

Kako je dodao, ako uspiju da valorizuju domaće resurse biće u prilici da vrate stope ekonomskog rasta koje su imali prije krize. Golubović je najavio da će jedna od prvih zajedničkih aktivnosti sa Zajednicom opština biti priprema brošure „Crna Gora vaš partner”, gdje će zainteresovani subjekti imati na jednom mjestu pregled pogodnosti za ulaganja na lokalnom nivou.

Raičević je ocijenio da zaključenje sporazuma sa Privrednom komorom doprinosi zajedničkom stvaranju ambijenta koji će biti povoljan za razvoj biznisa i obavljanje privrednih aktivnosti.

Raičević je istakao dobru saradnju sa Privrednom komorom kroz program sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi – BFC SEE.

“Radi se o standardu koji je interes i cilj svih lokalnih samouprava. Tendencija je da lokalne samouprave kroz aplikaciju nastave da nastave da prilagođavaju lokalne propise važne za poslovanje, da bi smo time obezbijedili ambijent koji će biti mnogo povoljniji za razvoj biznisa”, naglasio je Raičević.

On je podsjetio da su se lokalne samouprave u prethodnom periodu fokusirale i na kreiranje paketa mjera podrške lokalnoj privredi koja je pogođena posljedicama pandemije.

“Dodao je da je veliko zadovoljstvo što ćemo na tom putu imati direktnu podršku Privredne komore.

Sagovornici su ovim Sporazumom poslali jasnu poruku poslovnoj zajednici – da privrednici mogu računati na podršku od strane Privredne komore i Zajednice opština.

Potpisivanju su prisustvovali potpredsjednici Privredne komore Nina Drakić i Danilo Gvozdenović, generalni sekretari asocijacija Mitar Bajčeta i Refik Bojadžić, te pomoćnik generalnog sekretara Zajednice opština Saša Šćekić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].