Priznanje Radonjiću: Nagrada “Komune” podsticaj za novu knjigu

1
Radovan Radonjić

Svečana dodjela nagrada časopisa “Komuna” održana je sinoć u Modernoj galeriji u Podgorici.

Godišnju nagradu je dobio akademik prof. dr Radovan Radonjić, a specijalne plakete dr Sofija Kalezić, Dragan Perović, Borislav Cimeša i i Šukrija Žuti Serhatlić.

Godišnja nagrada časopisa “Komuna” za dugogodišnji doprinos očuvanju identiteta i afirmaciji kulturno-istorijske baštine Crne Gore dodijeljena je profesoru doktoru Radovanu Radonjiću.

Uskoro će objaviti 62. knjigu za koju je bio uvjeren da je posljednja. Nagrada “Komune”, međutim, podstakla je profesora Radonjića da napiše još jednu.

Članica žirija za dodjelu nagrada časopisa “Komuna” Nela Savković Vukčević ističe da je profesor Radonjić jedinstvena intelektualna figura u novijoj povijesti Crne Gore.

Specijalne plakete časopisa “Komuna” dodijeljene su Sofiji Kalezić, Draganu Peroviću, Borislavu Cimeši i Šukriji Žutom Serhatliću.

1 KOMENTAR

  1. …”NAGRADA KOMUNE”-PO MENI JE PODSTICAJ RADOVANU DA NAPIŠE JEDNU “NOVU KNJIGU”
    ..POSVEĆENU NJEGOVOM UČEŠĆU U ABlejalici-KONTRAREVOLUCIJI 1O.JANUARA.1989 GODINE-KADA JE RADOVAN SJEDEĆI NA “SKALINE SKUPŠTINE SR CRNE GORE-NA BULEVARU”GOVEDI I PRASADI-PREVRTAČA SOPSTVENIH-PUNANIH KORITA”-SAČEKAO “TELALA” DA IZAĐE IZ SKUPŠTINE I SAOPŠTI BRAVIMA…DA JE VLAST-“LOŠI ČOBANI TE ISTE -U BULJUKE AJVANI”-PODINIJELI NEOPOZVE OSTAVKE! …NESTALA JE ZA NAVIJEK SR CRNA GORA?!…A NAŠ DANAŠNJI AKADEMIK(GUVERNARDUROVIĆ?) -DATI CANU..ONAKO ŠEDEĆI -NA BLIZNICU-SKALINE -DRITO SE U MIKROFON -OBRATI BRAVIMA…RIJEČIMA-ZAPOVIJEDNO” :.. “ODMORIMO,PRED NAS STOJI MNOGO POSLOVA I OBAVEZA DA IZVRŠIMO I KRENEMO -DALJE U NAPREDAK..U NOVE POBJEDE?!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]