Problem je kamion za prevoz i montaža igrališta za djecu

1
Hoće li se ovaj slomljeni tobogan skinuti više i zamijeniti novim?

Komnen Barac

Komnen Barac

Nakon pisanja Skala radija o polomljenim djelovima dječjih igrališta u kotorskim naseljima koja predstavljaju prijetnju djeci zbog mogućih povreda, javio nam se Komnen Barac, referent za održavanje komunalne infrastrukture u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora.

Barac kaže da je Direkcija platila  firmi “Mega Sound” krajem 2013. godine sto postotni avans koji je bio mjerodavan da bi se konkurisalo za donaciju.

To je bio iznos od 826 eura.

Dogovor je bio, kaže Barac da najkasnije do kraja marta prošle godine mobilijar bude prevezen, isporučen i montiran.

Obaveza Direkcije je bila da naprave podlogu za pročvrščivanje mobilijara, a proizvođača prevoz i montaža.

Međutim, Barac kaže da dogovor nije ispoštovan i da su 500 puta zvali u toku 2014. godine.

Vlasnik nikako da se javi.

Doduše javio se par puta u tom vremenskom intervalu, ali uvijek sa opravdanjem da je bio na Kosovu, jer tamo rade neku donaciju, pa u Srbiji, u Kolašinu.

To su bili njegovi izgovori, da bi u jednom trenutku rekao da više nema na lageru ni jednu garnituru, jer mu je Miomir Mugoša, tadašnji predsjednik Glavnog grada Podgorice naredio da isporuči pet dječjih mobilijara, valjda zbog izbora.

Zbog toga su Kotor, Herceg Novi i Radanovići, misli Barac ostali bez mobilijara.

Barac tvdi da u Direkciji posjeduju svu potrebnom dokumentacijom i da su posegnuli sa određenim pravnim postupkom.

On ovim putem demantuje navode vlasnika proizvođača dječijih igrališta da Direkcija treba da preuzme obavezu prevoza i montaže.

Na naše pitanje da li moguće da se od 2013. godine čeka, telefonira, dopisuje i da niko nije bio u mogućnosti da za ovoliko vremena pronađe prevoz od Podgorice i dopremi mobilijar, pa i angažuje neko ko bi montirao mobijal i na taj način se konačno završio posao i stavila tačka na ovaj problem, Barac je odgovorio da on ne zna, jer mu je vlasnik proizvođača tako kazao.

Čak kaže da je jedne subote privatno bio u Podgoricu i otišao u podgoričko naselje Zabjelo, ali tamo nije mogao da nađe gdje se proizvođač nalazi.

Po njemu, proizvođač ga je samo odaljavao od rješenja i molio ga da ga pusti još mjesec dana jer mu je problem prevoz.

Nama je, kaže Barac, Aćimića koji radi u Tehnoput i nešto asfaltira ovamo, nudio kamion kad prazan bude išao za Kotor da preveze taj mobilijar, međutim od toga ništa.

Toga skladišta na Zabjelu nema ni pod razno, kategoričan je Barac.

Na pitanja zbog čega nijesu uklonili, kako je bilo obećano, nakon naših pitanja i čestih osvrta na ovu temu polomljene djelove igrališta koji opasno prijete da povrijede djecu i da li im je za taj posao neko drugi smetao, Barac je odgovorio da svakodnevno obiđe barem Rakite jer tu živi.

Nema dana, kaže on, da se nešto ne slomi.

To, kaže on, rade ovi naši vandali koji se teško mogu obuzdati.

E sad, smatra Barac ako treba da raščerupamo igralište, moramo sve skinuti.

“A tamo ima djece koja koristi tobogane. Ima tamo vrteška koju ćemo da skinemo”, navodi on.

Za druge mobilijare, Barac ne zna jer nije dobio nikakve pritužbe, a oni koje je obišao su sasvim u redu.

U Rakitama su istina polomljeni na dva mjesta.

Na pitanje kada će ukloniti oštećeni mobilijar i da nije moguće da roditelji pišu peticiju da on ostane u ovakvom stanju u kakvom jeste, riskantan za mališane, Barac je kazao da će u naredna dva dana dati nalog da se skine dio vrteške. Ali ne i ostalo.

Ostalo se, kaže on, koristi.

“Ja sam htio da skinem vrteške, ali stanari ne daju, jer djeca nemaju gdje drugo da se igraju. Ta plastika je pohabana, ali ništa više”, navodi Barac.

Da li če se skinuti drugi tobogan, jer je jedan već uklonjen prošle godine, ostaje da vidimo u narednim danima.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].