Produžena bolovanja

0
Fond za zdravstvo Crne Gore (Foto: Dnevne novine)
U skladu sa naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje širenja koronavirusa izdatom 31.marta, osiguranicima koji ostvaruju privremenu spriječenost za rad (bolovanje) pred ljekarskim komisijama fonda u opštinama: Podgorica, Cetinje, Nikšić, Plužine, Kotor, Herceg Novi, Budva, Ulcinj, Bar, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane, Pljevlja, Tivat, Kolašin i Andrijevica, bolovanje je produženo do 9. aprila, saopšteno je iz Fonda za zdravstveno osiguranje.

Kako su objasnili do ovog datuma osiguranici ne treba da donose medicinsku dokumentaciju u navedene filijale fonda, radi ocjene prava na bolovanje.

“Nakon 9. aprila, osiguranici se mogu javiti izabranom doktoru, radi uvida u “nalaz i mišljenje” ljekarske komisije koji će biti dostupan izabranom doktoru”, ističu u Fondu.

Takođe, “nalaz i mišljenje” ljekarske komisije je dostupan osiguranicima putem portala ezdravlje – eservisi za građane – ostvarivanje prava .

“Ukoliko ne dođe do produženja ove privremene mjere, osiguranici će u skladu sa “nalazom i mišljenjem” ljekarske komisije, nadalje biti u obavezi da se javljaju područnim jedinicama/filijalama fonda, radi predaje medicinske dokumentacije za ocjenu potrebe za daljim bolovanjem”, navode u Fondu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]