Prof. dr Branko Vučković: Kriminalitet je globalni problem

3
Branko Vučković

Prof. dr Branko Vučković

prof. dr Branko Vučković

Krivično pravo je u posljednje vrijeme doživjelo veliki razmah, a razlog tome je nepredvidivi porast broja izvršenih krivičnih djela u cijelom svijetu kome nije mogla da odoli ni Crna Gora.

Kriminalitet je više nego ikada postao tzv. globalni problem, što je  dovoljan razlog da borba protiv rastućeg obima kriminaliteta i kriminalnih djela, naročito u njegovim najtežim oblicioma, ratni zločini,organizovani kriminal, krivična djela sa obilježjem nasilja preraste u svjetski problem broj jedan.

Ovo je za Skala radio kazao dr Branko Vučković predsjednik kotorskog Osnovnog suda i jedan od recenzenata knjige pod nazivom “Krivično pravo Crne Gore u sudskoj praksi”, autora prof. dr Bora Čejovića koja će večeras biti promovisana u Kotoru.

Već samo nekoliko pomenutih karakteristika predstavljaju dovoljan razlog da se sva nastojanja svakog društva, odnosno drževe usmjere u pravcu sprječevanja širenja ovog veoma opasnog zla.

Osnov na kome je prof. Čejović bazirao cjelokupno izlaganje predstavlja Krivični zakonik CG uključujući njegove najnovije izmjene, objašnjava dr Vučković.

Ovo trotomno izdanje broji ukupno 2296 stranica i prvi tom se odnosi na problematiku opšteg djela Krivičnog zakonika a druga dva toma na njegov posebni dio.

Prema procjenama recenzenta dr Vučkovića, ova knjiga će biti od velike koristi crnogorskom sudstvu.

3 KOMENTARI

  1. Jedan lijepi kulturni događaj iako je tema pravo i to krivično pravo. Osmišljeno , najmanje dosadno sa dosta životne priče ali i emocije.
    Baš prava promocija debelih knjiga u samo manje od sat vremena. Svaka čast.Prof Čejoviću i dalje pišitei bavite se naukom. Vi zasita imate još što reći.

  2. Zakona se ne treba pridrzavati kao pijan plota.
    Voli vas i pozdravlja vas sponzor, poslovni partner i finansijer… lik koji nogom otvara vrata kada ulazi u Kabinet.
    Vas Ratko Poliuretanski

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]