Prof. dr Ivo Županović: Kako iskoristiti tržišne šanse u turizmu u borbi sa ekonomskom recesijom?

0
prof. dr Ivo Županović

prof. dr Ivo Županović

prof. dr Ivo Županović

Poslije međunarodne konferencije u Opatiji, turizmolog, prof. dr Ivo Županović će Crnu Goru predstavljati na Međunarodnom naučnom skupu na Univerzitetu EDUCONS u Novom Sadu, koji se održava danas i sjutra.

Tema Županovićevog izlaganja u plenarnoj sesiji je restruktuiranje ukupnog turističkog proizvoda, kao odgovor na recesione procese.

Svjedoci smo recesionih procesa, ne samo na nivou šireg okruženja, već generalno, a sa druge strane, po svim projekcijama Svjetske turističke organizacije, prisutan je rast broja turista od 3,3% u prosjeku do 2030. godine, kazao je Županović.

Osnovno pitanje po njegovim riječima je kako iskoristiti tržišne šanse i boriti se sa ukupnom ekonomskom recesijom koja je evidentna?

Sljedećeg dana, na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu Županović će kao gostujući profesor održati predavanje iz oblasti JUS menadžmenta, koja do sada nije dovoljno istražena i nedovoljno je pozicionirana.

Na taj način će Županović profilisati svoj naučni doprinos turizmu u regionu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]