Prof. dr Ivo Županović: U Crnoj Gori potrebno je formirati Institut za turizam

2
prof. dr Ivo Županović

Prof. dr Ivo Županović

prof. dr Ivo Županović

Na koji način se najbolje mogu iskoristiti strukturni Fondovi EU koji su opredijeljeni za turizam na loklanom ili državnom nivou, Skala radio je pitao dr Iva Županovića, profesora na Fakultetu za mediteranske i poslovne studije u Budvi.

On je mišljenja da se institucionalno treba prići ovom pitanju sugerišući formiranje Instituta za turizam koji je nekada i postojao.

U kompletnoj fazi pristupanja Evropskoj uniji se generalno neko mora baviti strukturnim analizama koje se tiču turizma, a prema mišljenju Županovića, Crna Gora ima kadrovskog potencijala za to.

Nakon toga bi se vrlo lako selektirali i regrutovali kadrovi koji bi i u analitičkom smislu i u smislu konkurentnosti na tržištu konsultantskih usluga, apsolutno ispunili sva očekivanja.

Ovo tim prije što dnevnu politiku i dnevnu operativu u turizmu u našoj državi  mnogo bolje poznaju kadrovi koji su iz Crne Gore.

U preduzetničkom smislu, u susjednoj Hrvatskoj podsjeća Županović, kompanije čitav dijapazon konsultantskih usluga posvećuju turizmu.

U nerednom periodu  je po njegovim riječima neophodno formiranje Instituta za turizam u smislu organizovanja kadrova koji mogu da budu prava logistika prilikom korištenja Fondova Evropske Unije.

Na ovaj način ne bi  imali konsultante samo pro forme već da u esencijalnom smislu to bude apsolutno funkcionalno, zaključio je Županović.

2 KOMENTARI

  1. Pa neka gosp. Županović bude direktor….ne pripada nijednoj stranci….kulturan…obrazovan…mlad….sa ovih prostora…..mislim da ima sve vrijednosti za jednog dobrog direktora koji bi savjesno obavljao tu funkciju u to sam sigurna…..Nije mi jasno zašto ovakve ljude,ljude koji vrijede i koji mogu da doprinesu boljitak turizmu,kulturi,……. ne zadržavamo u Kotor (ne može doći na red)…..Pozdrav gosp.Županoviću…..veliki čovjek!

  2. Sve bui to o čemu zbori Županović bilo lijepo kada ne bi bilo muke naše ko će biti direktor i čiji će ko po političkoj pripadnosti rabotati u taj Institut za turizam.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].