Prof. dr Milenko Pasinović: Pomozimo vaterpolo u Kotoru

0
zatvoreni bazen u Kotoru

Prije nekoliko godina, ova poruka, vjerovatno bi čudno zvučala.

Kako i ne bi, kada su se građani opštine Kotor, na tadašnjim zborovima birača, odricali dijela svojih ličnih primanja, da bi sagradili zgrade osnovnih škola u: Radanovićima, Prčanju, Risnu i Dobroti i na istim zborovima se odricali obveznica za povraćaj uloženog novca za izgradnju HE “Mratinje“, da bi kotorski vaterpolo sport dobio zaslužene uslove za cjelogodišnju aktivnost – zatvoreni bazen.

Građani opštine Kotor, znali su da cijene postignute rezultate u vaterpolo sportu, a potvrdu su nalazili u osvojenom prvom mjestu u Evropi i brojnim prvim mjestima u timovima širom nekadašnje zajedničke države i u inostranstvu, čiji su igrači bili nekadašnji članovi VK “Primorac”.

Kao građanin, kao  nekadašnji predsjednik VK “Primorac“, a i kao nekadašnji predsjednik OK SSRN i predvodnik akcije za samodoprinos građana za izgradnju školskih objekata i odricanja obveznica za izgradnju HE “Mratinje“ za izgradnju zimskog bazena, molim za pomoć za neophodnu sanaciju tog bazena.

Na ovu zamolnicu, podstakao me je najnoviji uspjeh mladih vaterpolo nada klubova “Cattaro“ i “Primorac“, na skorašnjem takmičenju predstavnika petnaest država Svijeta.

Treći i peti među petnaest.

Ali, to je i razlog moje zabrinutosti.

Kotor je davno postao rasadnik iz kojega mnogi vaterpolo igrači odlaze u druge klubove izvan Kotora.

U nekim od njih, čine većinu igrača, ili je tako bilo do skora.

U drugima, su svrstani u red najboljih u Evropi.

Ozbiljno sam zabrinut za vaterpolo podmladak u Kotoru.

Ne manje  i za vaterpolo sport, jer uslovi  zatvorenog bazena u ovom gradu, očekujem, neće dozvoliti njegovo korišćenje, kako oni tehnički tako i sanitarni.

Građani opštine Kotor su pokazali i dokazali svoju spremnost za objekte građene njihovim ličnim odricanjem.

Na žalost, trenutno nijesu u mogućnost da to ponove, ili, ne bar većina njih.

Nijesam ovlašćen da govorim u njihovo ime, ali, molim nadležne u Opštini Kotor da se angažuju, kao i one u državi Crnoj Gori, nadležne za sport, molim Vaterpolo savez Crne Gore, da iznađu sredstva za sanaciju zatvorenog bazena u Kotoru.

Usudio bih se reći sanaciju vaterpolo sporta u Crnoj Gori.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].