Prof. dr Tatjana Stanovčić: Godina u službi građana

4
prof. dr Tatjana Stanovčić

Prije samo godinu dana, grad Kotor je bio na prekretnici. Za nama su bile dvije ipo godine iznurivanja, zloupotrebe, političke i institucionalne nestabilnosti i diletantskog odnosa prema gradu i građanima. Pred nama su bile dvije mogućnosti – da dopustimo da nastave sa urušavanjem svih vrijednosti našeg grada, ili da odlučno preuzmemo kormilo.

U julu 2019, bez galame, populizma i sujete DPS je preuzeo vlast u Kotoru i samim tim veliku odgovornost. Zatečeno stanje u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima najbolje znaju zaposleni. Rasulo, javašluk, nemar ostavili su snažne poslijedice, sa kojima smo odlučili da se borimo.

Poslu se prišlo odgovorno, domaćinski, onako kako Kotor zaslužuje i kako Kotorani samo znaju. Postavili smo jasan cilj – da se grad stabilizuje. Da se građanima stave na raspolaganje svi javni servisi u nadležnosti lokalne vlasti. Da se uvede konačno red u lokalni Parlament, koji je mjesecima funkcionisao „u stečaju“.

Za relativno kratko vrijeme, uz posvećenost i odgovornost svih nadležnih, održane su sve zaostale sjednice Skupštine i usvojeni su svi razvojni planovi i strategije.

Godinu za nama nismo doživjeli kao godinu naše vlasti, već kao jednu značajnu i dinamičnu godinu Kotora, godinu građana Kotora, bez podjela. Godinu razvoja, izgradnje i uređenja grada. Građani su jasno uočili da je ovo bila godina mnogobrojnih planiranih, započetih i dovršenih projekata od vitalne važnosti za svakodnevno funkcionisanje našeg grada i svih nas.

Rad i bezuslovna predanost se osjećaju i vide.

Naši prethodnici su političkim revanšizmom zavadili grad, da bi se na kraju i sami među sobom zavadili. Danas se postavlja pitanje kako bi oni, u vrijeme zdravstveno-ekonomskih izazova djelovali na vlasti? I još gore – kako bi Kotor preživio istovremeno dvije pošasti – Covid-19 i njihov amaterizam i pohlepu.

Danas, nakon godinu dana, spremni smo za nove izazove. Grad je postavljen na stabilnim temeljima posvećenosti, znanja i spremnosti da u narednom periodu odgovorimo izazovima i potrebama na način na koji to Kotor zaslužuje, kaže se u saopštenju OO DPS Kotor dostavljenog Skala radiju koji potpisuje predsjednica kotorskog DPS-a prof. dr Tatjana Stanovčić.

4 KOMENTARI

 1. DOBRO BI BILO-DA BAR NA DANAŠNJI DAN…11.JULA.PRIJE 25 GODINA-OD VAŠEG GENOCIDA-U SLUŽBI KASAPINA I GROBARA SA DEDINJA-kada je IZA VAS ostala KRVAVA srebrnica-iljade nevinih ljudi-stradali samo zato što se nisu krstili sa tri-četiri prsta-nego se alahu klanjali!!! basta!-ZAČEPITE MNOGO VONJATE…!!!

  • Evo Jole ti jordanizovani , ne izbivaš iz merdarija italijanskoga, a pomalo i po zahodima i condutima zaviruješ, da vidiš ima li karte oli papira rolovanog!
   Sanitarno si primitivan i prenosnik
   lažištipavog virusa nesloge !
   Krmeljaš i poštipaš , jerbo ne ljubiš
   narod “svo”j !
   Klepetalo veliko si oduvijek bio , sa
   širokim gaćama i štipavicama svima
   poznat! Mećeš li kaki klobuk na ovo vrućine, da ne njakinjaš ká Luštičko magare ?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.