Prof. dr Tatjana Stanovčić i zvanično dekanica kotorskog Fakulteta za turizam i hotelijerstvo

1
prof. dr Tatjana Stanovičić, dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Kotor

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je, na danas održanoj sjednici, izabrao prof. dr Tatjanu Stanovčić za dekana Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Kotor.

Stanovčić je izabrana za dekana za period od 2018. do 2021. godine.

Do sada je obavljala dužnost v.d. dekana Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, nakon što je tadašnji dekan prof. dr Đurđica Perović dala ostavku i bila imenovana za prorektora Univerziteta Crne Gore.

Prof. dr Tatjanu Stanovčić je obavljala funkciju dekana na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo od 02. 03. 2007. godine do 01. 01. 2013. godine.

*  *  *

Prof. dr Tatjanu Stanovčić ođena je 22. 07. 1971. godine u Kotoru gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju sa odličnim uspjehom. Školske 1990/91. upisala Ekonomski fakultet u Podgorici, gdje je diplomirala 02. 12. 1994. godine sa temom “Materijalno knjigovodstvo”. Postdiplomske studije upisala školske 1994/95. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici (smjer Finansijski menadzment).

Magistarski rad pod nazivom “Finansiranje preduzetničkih aktivnosti u pomorstvu” odbranila 12. 06. 1998. godine na istom fakultetu i stekla akademski naziv magistra ekonomskih nauka. Doktorsku tezu pod nazivom “Fuzija preduzeća – finansijski i računovodstveni aspekt” odbranila je 25. 10. 2005. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Stalni radni odnos zasnova 01. 09. 1995. godine na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru u svojstvu saradnika stipendiste na predmetu Računovodstvo. Odlukom Naučno – nastavnog vijeća Univerziteta Crne Gore izabrana je u zvanje asistenta na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru za predmete: Računovodstvo i Upravljanje finansijama u pomorstvu.

Osnivanjem Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru prelazi sa Fakulteta za pomorstvo i zasnovala stalni radni odnos na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo dana 01.10.1999. godine. Od zasnivanja radnog odnosa na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo angažovana je na izvođenju vježbi na predmetu Racunovodstvo, a od početka školske 2002/03. godine za vježbe i na predmetima Analiza poslovanja hotelsko – turističkih preduzeća i Finansijski menadžment.

Od početka studijske 2002/03 godine do kraja 2003/04 studijske godine angažovana je od strane Ekonomskog fakulteta u Podgorici za izvođenje vježbi na predmetu Računovodstvo.

U akademsko zvanje docenta Univerziteta Crne Gore izabrana je 06. 07. 2006. godine odlukom Senata Univerziteta za predmete Računovodstvo i Analiza poslovanja hotelsko – turističkih preduzeća na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru. Od tada izvodi nastavu i na postdiplomskim specijalističkim studijama Turizam iz predmeta Računovodstveni menadžment, kao i na postdiplomskim magistarskim studijama studijskih programa Turizam i Hotelijerstvo. Na doktorskim studijama Turizam izvodi nastavu od 2009/2010 studijske godine. Od studijske 2009/10 do 2013/14 izvodila je nastavu na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, smjer Računovodstvo, predmet Napredno finansijsko izvještavanje.

U akademsko zvanje vanredni profesor Univerziteta Crne Gore izabrana je 07. 07. 2011. godine za izvođenje nastave na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo iz predmeta Računovodstvo, Analiza poslovanja hotelsko – turističkih preduzeća i Računovodstveni menadžment.

Član Senata Univerziteta Crne Gore bila je u periodu od 2010-2014. godine.

Odlukom Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore obavljala je funkciju dekana na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u periodu od 02. 03. 2007. godine do 01. 01. 2013. godine.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].