Program rada SO Kotor revija želja, naslijeđena praksa ili novi kroj nove vlasti

3
Opština Kotor

Odbornici kotorske opštinske skupštine su juče usvojili Program rada Skupštine za 2017. godinu.

Prilikom diskusije po ovom dokumentu, odbornici opozicije su zamjerili predlagaču što osim konstatacija nema odgovora  o načinu rada, završetku, rokovima brojnih investicija i onih koje su u planu pa je program više revija želja i prepisanih djelova iz bivšeg dokumenta.

Odgovarajući na pitanja odbornika DPS-a novoizabrana potpredsjednica Ljiljana Popović Moškov se zahvalila na brizi i odgovorila da nova vlast zna kako će komunicirati sa narodom uz redovno ažuriranje i postavljanje dokumenata na sajt opštine Kotor, a ne kao do sada, kada se bivša vlast nije udostojila ni jedan dokument da učini transparentnim, poupt nedostatka plana uređenje prostora na sajtu Direkcije itd.

Ona je istakla da će njihovi planovi i odluke biti instaknuti i transparentni.

“Otvoreni smo za sva pitanja građana i kroz gostovanja u medijima mi ćemo im prikazati naš program i dati odgovor na svaku stavku“, kazala je Popović Moškov.

Predsjednik Kluba odbornika DPS-a Željko Aprcović je podsjetio da je Kotor zvanično najtransparentnija opština u Crnoj Gori i da su svi dokumenti uredno objavljivani na sajtu uz stalno ažuriranje.

U osvrtu na Program rada SO Kotor, kome po riječima Željka Avramovića iz DPS-a nedostaju odgovori na brojna pitanja, on je izdvojio glavni Projekat za  izgradnju i rekonstrukciju dijela saobraćajnice u naselju Rakite.

“Osim konstatacije da su ugovorene usluge, nema odgovora kao ni po pitanju žičare do tvrđave Sveti Ivan od čije izgradnje je odustala nova vlast. Takođe je u Programu samo navedena rekonstrukcija glavne saobraćajnice u Orahovcu, ali bez objašnjenja o kojoj se saobraćajnici radi išto se planira, koji su rokovi za realizaciju ovog posla itd. Ni riječi osim navedenog projekta tvrđave u Perastu, izrade projektne dokumentacije za lapidarijum. Osim ugovorene usluge takođe ni riječi o reviziji projekta rekonstrukcije javne rasvjete u starom gradu”, kazao je Avramović.

Na ova pitanja Popovićeva je odgovorila da su prijedlozi odluka bili na javnoj raspravi i da su ta pitanja za one koji su ih radili i govorili da su poslovi u toku.

Na pitanje kako se i što planira sa 1250 kvadrata opštinskog prostora u starom gradu, Popovićeva je objasnila da je to cifra ukupno uzurpiranog prostora koje opština ima u starom gradu.

Popisane su katastarske parcele i nova vlast hoće da ih stavi u funkciju, ono što je opštinsko da sređuju.

Adaptacija ili gradnja takvih prostora i cijena metra kvadratnog biće umnogome jeftinija nego što je to koštalo u prethodnom periodu, kategorična je Popović Moškov.

“Vi se iščuđavate kako nešto može toliko da košta a ja sam se čudila kad sam čitala u izvještaju za 2015. godinu, kako je moguće da kvadratni metar izgradnje običnog trotoara betona sa mrežicom, može da košta 65 eura koliko košta da se postavi hrastov parket“, kazala je Popović Moškov.

Avramović je konstatovao da je nova vlast skrojila Program rada za čiju realizaciju su odgovorni  i da ne mogu bježati od odborničkih pitanja i prebacivati lopticu u dvorište bivše vlasti.

3 KOMENTARI

  1. Čudo će učinjet ovi veliki političari. To su moralne gromade. Da njih nije da spasu Kotor ko zna đe bi bili.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].