Program vršnjačke edukacije u kotorskim školama

0
Slađana Mijanović

Slađana Mijanović

Slađana Mijanović

Kancelarija za prevenciju narkomanije i ove školske godine će razvijati programe primarne prevencije koji će podrazumijevati kontinuiran rad sa osnovcima kroz radionice, kao i program prevencije u zajednici koji je namijenjen srednjoškolcima.

Osim redovnih programa u koji će biti uključene sve osnovne i srednje  škole u kotorskoj opštini, kancelarija za prevenciju narkomanije akcenat će staviti i na program vršnjačke edukacije, kazala je za Skala radio Slađana Mijanović, sociološkinja u opštinskoj kancelariji.

Ona je podsjetila da su prethodnom periodu predstavnici kancelarije stekli kompetencije i sertifikate za realizovanje programa anti-dop ambasadori i na ovaj način kreiraće se mreža vršnjačkih edukatora putem tehnika primarne prevencije.

“Oni bi u svojim zajednicama formirali svijest o problemu konzumiranja psiho aktivnih supstanci. Ovaj program koji se kreira u sedam evropskih zemalja već je dao pozitivne rezultate”, kazala je Mijanovićeva.

Ona je naglasila da će se program vršnjačke edukacije realizovati  prema novim standardima i u narednih godinu ipo realizovaće se i projekat koji se tiče socijalne kohezije i obuhvataće brojne teme. između ostalog i bolesti zavisnosti.

Ovaj program je podržan od strane italijsnke regije Fruli – Venecija – Đulija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]