Programi zaštite i očuvanja područja Kotora na javnim raspravama

0
Opština Kotor

Vukadinovic

Nenad Vukadinović

Nacrti Lokalnog akcionog plana za biodiverzitet 2015. do 2020. godine, Program zaštite i očuvanja područja Kotora za 2016. godinu i Nacrt Lokalnog energetskog plana Opštine Kotor 2016-2025. godine su na osnovu skupštinske odluke na javnim raspravama.

Nacrt Programa zaštite i očuvanja područja Kotora za 2016. godinu je na javnoj raspravi  do 14.januara, a centralna javna rasprava biće održana 15.januara u podne  u palati Bizanti.

Javna rasprava o Nacrtu Lokalnog akcionog plana za biodiverzitet 2015-2020. godine otvorena je do 30. januara, a centralna javna rasprava planirana je 1. februara u palati Bizanti.

Javna rasprava o Nacrtu Lokalnog energetskog plana Opštine Kotor 2016-2025. godine biće otvorena do 7. februara, a centralna rasprava je zakazana za 8. februar u palati Bizanti.

Lokalni akcioni plan za bidiverzitet je zakonska obaveza lokalne samouprave i odnosi se na zaštićena područja na teritoriji kotorske opštine.

U budućem periodu potrebno je da određeni mikrolokaliteti dobiju status koji zaslužuju i to će se raditi u saradnji sa resornim ministarstvom, kazao je za Skala radio Nenad Vukadinović, sekretar Sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine Kotora.

Što se tiče Nacrta Lokalnog energetskog plana Opštine Kotor, Vukadinović je podsjetio da je on insfinansiran od EU.

Prijedlog Sekretarijata za zaštitu kulturne baštine je da se od  naknade za ekonomsko iskorišćavanje kulturnih dobara Kotora isfinanisraju dva projekta i to restaruracija Franjevačkog samostana na Gurdiću za potrebe buduće biblioteke u iznosu od 88.000 eura i izgradnja aneksa Pomorskog muzeja u Perastu u iznosu od 120.000 eura, kao i izrada tehničke dokumentacije za palate Mazarević i Visković.

Palata Visković je legat opštine Kotor i po riječima Vukadinovića ovo su dosta značajni i vrijedni proketi koji bi se mogli završiti u ovoj godini.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]