Projekti i studije za regulisanje saobraćaja u Kotoru

6
Kotor

Tripo Bukilica

Tripo Bukilica

Donešenjem odluke o potrebi izrade tri projekta i dvije studije iz oblasti saobraćaja, rukovodstvo Opštine Kotor sa timom stručnjaka i eminentnih profesora započelo je rješavanje ovog gradskog problema.

Prvi projekat obuhvatiće stacionarni saobraćaj, odnosno parkiranje od tunela “Vrmac“ do Doma zdravlja u Dobroti i do početka Peluzice.

Na ovu zonu takođe bi se odnosio i projekat regulisanja saobraćaja.

Treći projekat, po riječima Tripa Bukilice, sekretara Savjeta za bezbijednost saobraćaja u opštini Kotor je vezan za zone kotorskih osnovnih i srednjih škola, što je po zakonu već trebalo uraditi.

Javni gradski i prigradski saobraćaj i taksi prevoz biće teme dvije stručne studije.

Stoga će od ponedjeljka 21. do četvrtka 24. septembra u Kotoru će boraviti stručnjaci Lavian inžinjeringa iz Tivta i profesori katedre za javni i prigradski saobraćaj i transport iz Beograda.

Oni će započeti studiju javnog i gradskog saobraćaja za opštinu Kotor i to u prvoj fazi izrade koja se odnosi na prikupljanje podataka sa terena uz anketiranje građana.

Bukilica apeluje na građane da anketarima koji će vidno biti obilježeni bedžom izađu u susret i pruže neophodne informacije kako bi se dobili što reprezentativniji podaci.

Rok za izradu prve studije je 100 dana, a nakon izrade svih studija očekivati je da će najzad početi kvalitetno i stručno rješavanje dugogodišnjeg problema saobraćaja u Kotoru, kazao je Bukilica.

6 KOMENTARI

 1. Sve je bez veze rabota, osim zaobilaznice. Jednostavno, treba isključiti saobraćaj preko rive i pored starog grada. Ne daj bože da gosti sa kruzera i ostali koji dolaze morskim putem, uđu u Kotor kopnenim putem, pored “Autoremonta”. Mislili bi da je juče završen Drugi svjetski rat. Katastrofa.
  Međutim, to i nije osnovni razlog, već da se riva oslobodi parkinga, kamiona, vozila motora, vibracija, izduvnih gasova…Zamislite onaj najljepši i najvredniji dio Kotora: Stari grad, tvrđava San Đovani i bedemi, riva, jahte, kruzeri i vreva ljudi – niđe vozila, sadašnji dio magistrale – pješaka zona. Koji to Kotoranin ne bi podržao.

  • Logična, razumna i isplativa ideja i to ne bi podržale samo budale ili oni koji gube monopole.
   Međutim nije problem da li nešto uraditi već ko će se ugraditi.
   Nešto slično je pokušano u Perastu, bačeno je u more i par džepova oko 800.000 eura i od svega ostali samo dugmići.
   Karikaturalna sudbina tog projekta je potvrda našeg mentaliteta i karaktera u zemlji zvanoj Improvizacija, Lopovluk i ostavi svojim Sinovima.

 2. Moramo već jednom da shvatimo da ne živimo u 1920-tu i da je broj vozila i te kako porastao, da nam trebaju putevi i parking mjesta! Takođe, moramo da odlučimo hoćemo li da živimo od turizma ili ćemo da radimo sve da iste istjeramo iz Kotora

  • Kada će neko već jednom da ukapira da moramo da živimo od turizma!!! Bravo. Ali dok ne ukapiraju da maknu sa posla grobare Kotora tacnije ove zaostale u modernom dobu koji su “država u državi”-Zavod za zaštitu spomenika! Dok su zaposleni u zavodu nerazumni uvijek ćemo biti tu đe smo i sada.

 3. Mozda i to ima veze sa UNESCOM pa ce Zavod za zaštitu spomenika kulture da zabrani. Grobari Kotora iz zavoda za zastitu, neradnici i protivnici razvijanja naše čitave opštine. Sve bih vas poslao u penziju kante stare zaostale u vremenu i prostoru. PIH!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]