Promocija knjige “Kad dodirneš dno” Josipa Tripovića

0
sa promocije knjige

U Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu održana je promocija knjige “Kad dodirneš dno“, autora Josipa Tripovića.

Na početku večeri prisutnima se obratio prof. dr Igor Lakić, koji je lektorirao knjigu naglasivši da je došao prvenstveno u ulozi prijatelja.

“Na momente mi se činilo kao da čitam fikciju, a ne popuno realan, gotovo naturalistički opis svega što je Josip proživio. Knjiga Kad dodirneš dno opire se klasifikaciji u žanrovskom smislu. I, zaista, najmanje je bitno da li je to roman, autobiografsko djelo ili nešto treće. Za mene je ova knjiga jedna iskrena i nevjerovatna ispovijest, koja govori o jednom užasno bolnom periodu života jednog čovjeka, a istovremeno nudi ljudima ohrabrenje i podsticaj da i onda kada im je najteže i kada misle da nema izlaza, izlaz ipak postoji, uvijek je tu neka nit koja nas vezuje za život koji nam je dat, a koja je proizvod naše volje“, istakao je prof. dr Igor Lakić.

Dijelove ove vrijedne ispovijedi čitali su Josipov sin Nemanja i prijatelj Miomir Đurović, koji su nam približili patnju i bol autora čija se veličina vidi u samoj činjenici da u knjizi nije imenovan nijedan doktor ili ustanova, koji su odgovorni za zdravstveno stanje ovog hrabrog čovjeka.

“Sujeta je jedna od ružnijih ljudskih osobina, a najgora je onda kada ostavlja posljedice, kao u ovom slučaju“.

Josip je takođe naglasio koliko je u teškim trenucima bitna podrška porodice i bezuvjetna ljubav djece.

“Sam naziv knjige Kad dodirneš dno nosi jednu veliku poruku svim ljudima koji ne mogu ili ne znaju da skupe zadnji djelić snage i krenu ka vrhu. Vjerom u sebe, sopstvenom snagom, uvijek će se doći do pozitivnog rješenja. Upravo zato želim ovo životno iskustvo da podijelim sa svim ljudima koji su imali probleme, koji imaju probleme ili će ih imati, da nikad ne posustanu svojoj muci, nego podignute glave koračaju ka rješenju problema“.

Knjiga je zaista napisana “iz duše“, kako i sam autor govor te nam je svojom iskrenošću pokazala jedan put s kojeg često znamo zalutati.

Promocija ove knjige nas ne može ostaviti ravnodušnim, jer nas natjera da se zapitamo koje su prave vrijednosti života.

Snaga je u  čovjekovoj borbi, koja nikad ne smije prestati.

Problemi su bili prisutni, problemi su dio naših život i bit će ih u budućnosti.

Zdravlje je dar, koji se mora čuvati, moramo cijeniti sitnice koje nas svakodnevno usrećuju.

Prijatelj, osmijeh djeteta, sunčan dan, kvalitetna knjiga, neko putovanje…

Na sve to ne obraćamo toliko pažnje, jer  uvijek imamo potrebu za nedostižnim stvarima.

Promocija knjige je održana i u Parizu zahvaljujući osobi koja je prepoznala vrijednost ovog djela.

Promocija slijedi i u Podgorici, a nadamo se da će pronaći svoj put i u drugim gradovima.

Živimo za trenutke, za osobe koje zaslužuju našu ljubav, ne opterećujmo se nebitnim stvarima i gledajmo život pozitivno.

Ništa drugo nam ne preostaje osim pročitati ovu knjigu i osjetiti zahvalnost i spremnost da gledamo život očima koje vide samo svjetlost.

foto i tekst: Radio Dux

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]