Učenica profesora Džojsa

0
Sa promocije

sa promocije romana

Roman lika u kojem autorka osluškuje šumove svojih predaka, kazala je mr Aleksandra Vuković promovišući roman pod nazivom “Učenica profesora Džojsa” Ljiljane Tomanović-Ponomarev u sali kotorskog kina “Boka”.

Zapitanost je kakvi su to animus i anima oblikovali autorku romana koji  nije samo roman već jedno specifično razmišljanje vrlo osviještene žene.

Drugačije žene i na neki način prestupnice koja se usudila da iskorači iz kolotečine osrednjosti, kazala je Vukovićeva, vodeći zanimljiv razgovor sa Tomanovićevom.

U želji da sačuva memoriju porodičnih priča likovi su autentični, a priče stare dva vijeka gotovo dokumentarne, služeći se bilješkama Lazara Tomanovića iz porodice, kazala je autorka.

Glavna heroina Manja dunula je u prašinu tradicionalnih normi i okova živjeći u doba Austrougarske vladavine.

Žena iz bokeljske porodice u kojoj se govorilo jezikom s početka XX vijeka.

Promociju su organizovali kotorski Kulturni centar “Nikola Đurković” i gradaka biblioteka i čitaonica Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]