Pronađimo volontera u sebi

2

Ilko Marović

Ilko Marović

Nedjelja Crvenog krsta, koja je počela u petak 8. i trajaće do 15. maja, posvećena je obilježavanju 150 godina od nastanka Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i 140 godina postojanja i djelovanja organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori.

Ilko Marović, sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta ističe važnost volontera u pružanju pomoći ugroženim kategorijama stanovništva, djelovanju na saniranju poslijedica nesreća, promociji humanih vrijednosti, kreiranju boljeg i kvalitetnijeg društva.

“Svi zajedno treba da pozovemo ljude kako bi svaki na svoj način pronašao volontera u sebi”, poručio je Marović za Skala radio.

U Nedjelji Crvenog krsta kotorska organizacija će  imati više različitih programskih djelatnosti, u petak i subotu sabirnu akciju pod nazivom “Vaše malo, nekome puno”, skupljanja pomoći u hrani i kozmetici za socijalno ugrožene slučajeve.

Posjeta Psihijatriji u Dobroti i Domu starih “Grabovac” – Risan planirana je za ponedjeljak 11. maja, a dan kasnije posjeta vrtićima i školama.

Volonterke Crvenog krsta iz Kotora će posjetiti porodiljno odjeljenje Opšte bolnice u Kotoru 13. maja pod motom “Za novorođenu bebu”, kao simboličan apel rastu nataliteta podjeliti prigodne bebi paketiće.

U planu je i posjeta dječjeg odjeljenja gdje će i malim pacijentima podijeliti  poklone.

Nadalje, 14. maja biće održano predavanje o Crvenom krstu u Škaljarima.

Sa aktivistima kluba “Soko”  volonteri će demonstrirati načine zdravog življenja i borbe sportom protiv bolesti zavisnosti.

Posjeta kancelariji djece sa posebnim potrebama i Resursnom centru za gluvu djecu na programu je 18. maja, a u okviru programa “Briga o starima” biće upriličena i posjeta i najugroženijih porodica starih kojima će se uručiti prigodni  paketi, kazao je Marović.

U odjeljenju Prčanj JPU Dječji vrtići “Radost” iz Kotora volonteri OO Crveni krst Kotor će održati predavanje o antitrafkingu među djecom, pod nazivom “Oprezno sa nepoznatima“.

Kruna svih događanja je 16. maja, kada je opštinsko takmičenje ekipa prve pomoći, u kategorijama podmlatka i omladine.

Najbolje plasirane ekipe stiču pravao nastupa na državnom prvenstvu koje će se održati u julu ove godine, zaključio je Marović.

2 KOMENTARI

  1. Glumac?
    Ja da znam on ima drob kao da ce rodit za koji dan, ali to mu dosta onemogucava da bude glumac, a znam da je dosta dobra mnogima ucinio, pa Pipo, zacepi zbatulu !!!!!!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]