Pronadjeno 6 neeksplodiranih projektila

0
uklanjanje eksplozivnih sredstava

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele (RCUD) danas su završili trodnevno angažovanje na protivminskom pretraživanju morskog dna lokacije Platamuni u blizini uvale Trsteno.

Ovom prilikom pronašli su šest eksplozivnih sredstava za koja pretpostavljaju da su zaostala na morskom dnu nakon vojnih vježbi ili II svjetskog rata.

Pregledan je širi pojas oko mjesta na kojem je osoba koja se bavila podvodnim ribolovom ugledala dva zaostala raketna projektila i prema njegovom iskazu i dvije avio bombe.

Međutim, ispostavilo se da su dva predmeta koji su na morskom dnu podvodnom ribolovcu izgledali kao dvije avio bombe, bile dvije plinske boce.

Detaljnim pregledom šireg područja navedene lokacije, ronioci su, pred dva raketna projektila, pronašli još četiri neeksplodirana projektila, koja su u skladu sa standardnim procedurama uklonili sa morskog dna i koja će preuzetu sjutra službenici MUP-a.

Ovom širokom akcijom je širi podvodni pojas pomenute lokacije učinjen bezbjednim.

U trodnevnoj akciji ronilaca, po zahtjevu Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je RCUD-u upućen u petak 16. oktobra, učestvovao je kompletan tim podvodnih deminera.

Prema iskazu rukovodilaca ronilačkih timova ova akcija se nije smjela odlagati zbog mogućih loših vremenskih uslova na moru, pa su zbog toga odlučili da odmah u ponedjeljak izvrše pripremu ronilačke opreme i tehnike za protivminsku detekciju,.

U utorak u 11 sati je počela protivminska akcija u skladu sa standardnim procedurama u pogledu zaštite građana i bezbjedne plovidbe u tom pojasu, istovremeno o tome RCUD je obavijestio Direktorat MUP-a i Upravu Pomorske sigurnost Bar.

“PRiSMA-korporativne komunikacije”, ovlaštena agencija za odnose sa javnošću “RCUD”-a

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]