Propao i drugi tender za sanaciju kontrafora

2
kontrafor čeka konačno rješenje

Dio kotorskih bedema na Parilu koji se obrušio prije jedanaest mjeseci, u dužini od oko 10 metara i dalje čeka izvođača radova.

Istu sudbinu dijeli i nakrivljeni kontrafor u rijeci Škurdi, koji se odvojio od bedema na prostoru između ljetnje pozornice i mosta prema Tabačini u decembru prošle godine.

Skala radio ponovo je danas pitao Direkciju za uređenje i izgradnju Kotora dokle se stiglo sa ovim aktivnostima i što je sa najavljenim tenderom za izbor izvođača po hitnom postupku?

Na drugom tenderu koji je bio raspisan ovog puta na 50. 000 eura se nije niko javio, nije bilo ni jedne ponude za sanaciju bedema i vraćanje u prvobitni položaj, kazao je za Skala radio Rato Brajković, vd direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Brajković je rekao da je Direkcija ovih dana obezbijedila kontrafor od mogućih daljih klizanja i naginjanja.

On je učvršćen na zadovoljavajući način i ostaće u tom položaju dok se ne nađe trajno rješenje.

Brajković je kazao da je tražio sastanak sa Upravom za zaštitu kulturnih dobarakoja bi dala  dozvolu za rješavanje problema sanacije kontrafora na način što bi se on razidao, napravio ozbiljan temelj na bazi projekta koji bi se uradio i nephodnih geoloških ispitivanja.

Odvojeni kontrafor nije imao nikakav temelj i kao takav bio je  samo  opterećenje bedemima, rekao je Brajković.

Ukoliko Uprava za zaštitu kulturnih dobara prihvati prijedlog Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora, uradila bi se kvalitetna stopa iz koje bi išla armatura, betonom se nalio unutrašnji dio koji bi se obložio kamenom od kontrafora.

Na taj način bi se trajno zaštitio kontrafor, ali i osnažio bedem, objasnio je Brajković.

2 KOMENTARI

  1. Eto kako im ide rabota. Recite Kotorani onda u čemu je razlika između novih, mladih i perspektivnih u odnosu na bivše.
    Eto im njihovo brzo i ekspeditivno završavanje poslova.
    U jedmnom su zasita isti u zapošljavanju svojih kumovskih, bratskih, prijateljskih, porodičnih i ostalih veza i vezica.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]