Propao pokušaj ministarke zdravlja da se igra pozorišta u kući

8

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, kazala je, kako prenose mediji, da trenutno nema razloga za smjenu direktora risanske bolnice Specijalne bolnice “Vaso Ćuković” . Znači trenutno nema razloga ali…
Nevjerovatno je da to izgovori ministarka, ali je još nevjerovatnije da je upravo Borovinić-Bojović ministarka zdravlja, pa makar to bilo i u vladi Zdravka Krivokapića.
Ona će potom odvaliti, onako narodski rečeno, još jednu u nizu gluposti, saopštavajući da nema potrebe da se kontrola rada određene institucije shvata kao određeni vid degradacije. A evo što je precizno kazala ministarka koju je uplašio gnijev naroda spremnog da brani i odbrani dr Vlada Popovića, omiljenog čovjeka i ljekara, stručnjaka koji može da dobaci do svjetskih metropola i da mu put bude posut uspjesima, kakve je i zaslužio. A ne da razmišlja što će mu kazati političko-vjerska ministarka, koja je, onako uzgred rečeno, toliko puta prekršila zakon da bi, da ima i zrno etike, sama sebe smijenila, ne čekajući da to neko drugi uradi. Kazala je:

“Nema nikakve potrebe da bilo ko, bilo čiju kontrolu, počev od mene, razumije na bilo kakav loš način, bez ikakve primisli da se radi ili vrši bilo kakav stepen degradacije, bilo kojeg ljekara”.

Ona je saopštila da će se, kao ministarka zdravlja, potruditi da svi ljekari i svi zdravstveni radnici ponovo imaju status koji zaslužuju. Ministarka nije bila potpuno jasna da li misli na status od ranije ili ovaj u proteklih sedam mjeseci njene vladavine? Vjerovatno na ovaj, jer je u onom prije ona imala značajnu ulogu u rukovođenju. Nije se žalila tada. Dakle, niko nema ništa protiv kontrole. Kamo sreće da su prethodnici i nju kontrolisali dok je bila šef pulmologije na KBC. Nijesu! Zbog toga su od nje dobili nezapamćeni revanšizam. Ostali su samo rijetki, više kao pojava, a manje kao slučaj.
Ovo što ministarka radi jeste klasična pozorišna predstava. Naravno, smeta joj okupljanje građana, a nema petlje da kaže da je odustala od smjene uglednog doktora i stručnjaka Vlada Popovića, kojega je žuta štampa, u doslugu sa crnim obrazom iz njenog resora, oklevetala i pokušala da mu montiranom pričom, lažima i obmanama, napakosti, jer se uplašila reakcije naroda. A narod zna da je dr Vlado izuzetna ličnost, stručnjak i čovjek. Zna da boljega neće dobiti. Vole oni Vlada, ali više sebe, što je prirodno. Zato i ne daju svoga doktora koji im je toliko puta pomogao. A i Rišnjanin je, što ima posebnu težinu. Dr Vladu su kao članovi porodice. Kod njega nije važno, a nije nikada ni bilo, ko je koje vjere ili nacije. Njemu su obje ruke pružene prema svima kojima je pomoć potrebna. To mu je, jednostavno, sveta dužnost.
Takav je, čulo se i na protestima, na kojima nije bilo politike. Njih odlučnih se uplašila ministarka. Zato ona na početku ove priče kaže da trenutno nema razloga za njegovu smjenu.
Ali ima trenutno za njenu sa i bez kontrola.
Dr Vlado Popović ostaje na čelu kolektiva koji je pokazao neviđenu solidarnost podržavajući ga i kao direktora i kao stručnjaka. Toga se bar do sad nijesmo kod nas nagledali. Narod je kazao ministarki, i stručni kadar takođe, da joj je naum glupost koja neće proći. Zbog toga je odustala.
Strah čovjeku često obraz kalja, gospođo ministarko. Neka vas nauči četvoromandatna koleginica. Vjerujem da zna ko je ovo kazao.?
Mada…

Slavko Mandić

8 KOMENTARI

 1. Doktoru ne treba odbrana.
  On ima sebe,svoj obraz i znanje.
  Ipak protest građana je pokazao kako se skup organizuje na pravi način i kako se pobjeđuje kada pravda i istina bivaju vodilje.
  Pa čak i klerikalna ministrica sestra svetosavska i kompanija.

 2. Ovo je strašni sud.
  Samo me tješi to što je ipak gospođa ministarka pobijeđena i što se samo izblamirala u ovom slučaju.
  I to baš.
  Bravo građani Risna i ostali koji ste odbranili čast i struku dr Vlada.

 3. Ona je čitava teatar.
  Na crkvenoj sceni maska joj uporno pada,do zla Boga loša glumica.
  Igra demokratije joj je provaljena.
  Rijetko nesimpatična osoba.

 4. Sad ćemo da vidimo kako će i da li će nastavnici braniti svoje direktore, jer i među nima sigurno dobrih , kvalifikovanih i stručnih. Ili nečemo
  Nažalost uluca može mnogo, ali je nešto prazna

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]