Proslavljena 15-ta godina postojanja i rada Hrvatskog građanskog društva

0
Predsjednik HGD-a Mario Brguljan pozdravlja prisutne

U prepunoj dvorani kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković” sinoć je proslavljena 15-ta godišnjica postojanja i rada Hrvatskog građanskog društva Crne Gore.

Program je počeo je himnama Crne Gore i Republike Hrvatske koje su izveli mandolinski sastav HGD-a “Tripo Tomas“ i dječji hor  Osnovne muzičke škole “Vida Matjan” iz Kotora i klapa Poklisari iz Dubrovnika.

Hor i mandolinski orkestar Tripo Tomas

Pozdravljajući prisutne, predsjednik HGD-a  Marijo Brguljan je kazao da je za 15 godina rada ovo Društvo prvenstveno radilo na obnovi veza između Crne Gore i Dubrovnika nakon rata kao i mnoge druge aktivnosti koje su prepoznale i država Crna Gora i Republika Hrvatska, zbog čega su njihovi članovi primili zahvalnice.

Kotorski biskup monsiror Ilija Janjić je urednici “Hrvatskog glasnika“ Tijani Petrović uručio medalju namjenski rađenu za 850-tu godišnjicu posvećenja kotorske katedrale zbog praćenja svetkovine i svih ostalih o kojima glasnik redovno izvještava.

Kotorski biskup uručuje medalju

Bivši dožupan Dubrovačko-neretvanske županije Miše Galjuf poklonio je Hrvatskom građanskom društvu knjigu “Zagonetka pobjede“ Olivera Peza i između ostalog kazao da se prošlost  ne može i ne smije zaboraviti, ali smo “bili odlučni u namjeri da ne ostanemo njezini zarobljenici“.

U muzičkom dijelu programa učestvovali su: dubrovačka klapa  “Poklisari“, kotorske ženske klape “Bisernice Boke“ i “Incanto“,  “Polly i Lungomare“ i “Tri kvarta“.

Program je vodila Dubravka Jovanović, novinarka Skala radija.

Prepuna dvorana
Dubravka Jovanović

Foto Radio Dux

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].