Prostorni plan opštine Kotor je strateški plan razvoja

0
Kotor

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Nacrt programa uređenja prostora u opštini Kotor za 2013. godinu je na javnoj raspravi od 15. januara i trajaće deset dana.

U javnoj raspravi učestvuju opštinski Sekretarijat za urbanizam i prostorno planiranje u saradnji sa Direkcijom za uređenje i izgradnju Kotora.

Planiranje prostora znači korišćenje i utvrđivanje njegove namjene, izradu i donošenje planskih dokumenta i praćenje njihovog ostvarivanja, kaže za Skala radio Slavica Vojinović, sekretarka Sekretarijata za urbanizam.

Budući da prostorni, urbanistički  plan Kotora predstavlja strateški plan razvoja Kotora, ovom značajnom dokumentu će se posvetiti značajna pažnja i dati prioritet, kazala je Vojinovićeva.

Prostorni plan je u fazi radne verzije, a njegov obrađivač je AG info plan iz Budve.

Zakonom o uređenju prostora, obaveza opštine je bila da se do kraja 2012. godine izradi Prostorni plan.

Međutim, zbog donošenja Prostornog plana za obalno područje kojeg donosi Ministarstvo održivog razvoja i turizma, preporuka nadležnog ministarstva je da se zastane sa izradom ovog plana, kako bi se ova dva dokumenta implementirala, objašnjava Vojinovićeva.

Takođe se za izradu Prostornog urbanističkog plana Kotora čeka izrada studije i zaštite kulturnih dobara koju je u obavezi da izradi Uprava za zaštitu kulturnih dobara Ministarstva kulture.

Na naše pitanje da li to znači i da se zaustavlja gradnja i investiciona aktivnost u Kotoru do donošenja Prostornog plana, Vojinovićeva je odgovorila da će se izgradnja objekata raditi u skladu sa važećom planskom dokumentacijom, odnosno detaljnim urbanističkim planovima koja su donijeta za pojedina područja opštine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]