Prostorni plan posebne namjene za obalno područje CG na javnoj raspravi

0
Kotor

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Prostorni plan posebne namjene za obalno područje Crne Gore dat je na javnu raspravu koja će trajati do 26. februara.

Riječ je o državnom planskom dokumentu koji se radi za svih šest primorskih opština i donosi ga Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Obrađivač ovog plana je Zavod za urbanizam i projektovanje Crne Gore.

Svi prostorno urbanistički planovi, pa tako i PUP opštine Kotor, moraju biti usaglašeni sa ovim planom, kao planom višeg reda, podsjetila je za Skala radio Slavica Vojinović, sekretarka Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje.

Centralna javna rasprava koja će se održati u palati Bizanti je zakazana za 4. februar, a trajeće od podna do 14 sati, ukoliko bude bilo interesovanja i duže.

Takođe, zainteresovani građani i predstavnici institucija mogu obaviti uvid u pomenuti plan u prostorijama opštinskog Sekretarijata za urbanizam, radnim danima od 9 do 13 sati.

Na pitanje Skala radija da li je Sekretarijat dobio Studiju zaštite kulturnih dobara iz Uprave za zaštitu kulturnih dobara na koji se dugo čeka da bi se konačno usvojio Prostorni urbanistički plan opštine Kotor, Vojinovićeva je odgovorila da ova studija  još uvijek nije dostavljena i da je neizvjesno kada će biti potpisana.

Podsjetimo, krovni planski dokument za opštinu Kotor, Prostorni urbanistički plan skoro pet godina, tačnije od 2011. godine  čeka Studiju o zaštiti kulturnih dobara, tada Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture a danas Uprave za zaštitu kulturnih dobara.

Sekretarijat je Upravi za zaštitu kulturnih dobara dostavio zahtjev kojim traži hitno izjašnjavanje vezano za predmetnu studiju.

PUP radi firma “Info plan” iz Budve, a uslov za izradu ovog plana od 2011. godine je Studija za zaštitu klulturnh dobara koju radi Uprava na koju se čeka kako bi plan bio dat u dalju proceduru usvajanja, pojašnjava Vojinovićeva.

Posljednja informacija je bila 31. decembra prošle godine kada je rečeno da će se Studija dostaviti Sekretarijatu, ali je ni do danas nema.

Ova tema će biti predmet na sjednici Radne grupe za borbu protiv korupcije u kotorskoj opštini, a iniciraće je Skala radio.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]