Prosvjetari Krivokapiću: “Nećemo ucjenjivati, ali ni ćutati”

1

Glavni odbor Sindikata prosvjete Crne Gore obratio se premijeru Zdravku Krivokapiću, pozivajući ga da koliko je danas ili sjutra, sjednu i pokušaju da prevaziđu određena neslaganja, a sve, kako su naveli, u cilju što uspješnijeg odvijanja nastavnog procesa.

Navodeći da će se još snažnije boriti za prava prosvjetnih radnika, iz ove organizacije navode da “nema te matematike koja može reći da je 40 časova po 30 minuta direktne nastave, isto što i 20 časova po 45 minuta, u normalnim okolnostima”.

“Koju god operaciju da primijenimo, to mora biti uvećana norma ili prekovremeni rad. Ovaj Sindikat ne prihvata stav da neće biti problem držati osam časova direktne nastave! Svakog dana! Još sa maskom na licu! Sve vrijeme”, navode iz sindikata.

Poručuju da neće ucjenjivati, ali ističu da neće ni ćutati na, kako su kazali, “bjelodanu činjenicu da u ovom trenutku, prosvjetni radnik je taj koji obezbjeđuje zaštitna sredstva (maske) na radnom mjestu”.

“Neće ćutati na činjenicu da je prosvjetni radnik taj koji, na radnom zadatku, obezbjeđuje i sredstvo za rad (kompjuter). Ovaj Sindikat neće ćutati na činjenicu da je prosvjetni radnik taj koji snosi i troškove uslova rada (internet), da je prosvjetni radnik izgubio svoje privatno vrijeme, da je na raspolaganju po cijeli dan, da je htio ne htio, član i do 10-ak viber grupa (odjeljenja, roditelji, vijeća), da je prosvjetni radnik izgubio privatnost svog doma, da mu je kamera ušla u kuću”, navodi se u saopštenju.

Sindikat, kako navode, ne ucjenjuje, već traži razumijevanje i kompromis.

“Mnogo puta smo pokazali i dokazali našu dobronamjernost i strpljenje. I sada smo spremni na to. Posebno imajući u vidu situaciju u kojoj se svi zajedno nalazimo”, kazali su u obraćanju premijeru Krivokapiću.

Zahtijevaju od premijera da ih, kako su kazali, sasluša i razumije jer, kako su citirali premijera, “jak sindikat, brani radnika”.

“Da li smo nekad, u isticanju svojih zahtjeva i oštri? Jesmo. Da li neke naše riječi mogu biti i šokantne. Mogu. Da li su mnogi prosvjetni radnici bili šokirani nekim od Vaših riječi, kao i načinom kojim su izrečene juče? Jesu. Mi, u Sindikatu ne”, poručili su premijeru.

Iskustvo ih je, kažu, naučilo da budu spremni da “u razmjeni stavova, čujemo kritike, saslušamo pažljivo i ono što nam se ne dopada, sa čim se možda i ne slažemo”.

Jedino na taj način možemo svi zajedno ići ka boljem. Zato pozdravljamo Vašu spremnost za saradnju, za dijalog.  Pozivamo da još jednom, koliko je danas ili sjutra, sjednemo i pokušamo prevazići određena neslaganja. Sve u cilju što uspješnijeg odvijanja nastavnog procesa”, navodi se u saopštenju.

Predložili su formiranje zajedničkog tima koji će raditi na izradi Platforme “Partnerstvom do kvalitetnog obrazovnog sistema”.

Premijer vikao, podignutim prstom prijetio prosvjetarima, lupao šakom o govornicu…

Reakcije na Krovokapićeve prijetnje: Udar na ljudske slobode

1 KOMENTAR

  1. Ovi zaista ni od čega ne prezaju.
    Pa si Očajniću našao svjetski poznatog umjetnika Luku Lagatora.
    Tužilaštvo,sudovi na potezu za pravdu ste!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]