Pružimo šansu mladima

1
Zavod za zapošljavanje

Mr Filip Mihailović

Filip Mihailović

“Mladi su naš potencijal, pružimo im šansu”, naziv je pilot projekta koji sprovodi Zavod za zapošljavanje Crne Gore u trajanju od godinu.

Na ovom projektu učestvuje 25 opština Crne Gore, sa po dva učesnika iz svakog grada.

Iz Kotora polaznici su ekonomistica Milena Bogdanović i marketing menadžer Filip Mihailović.

Projekat ima za cilj da razvije najmanje 200 razrađenih biznis ideja i deset aplikacija za dodjelu novca iz nacionalnih i međunarodnih fondova na područiju države, kazao je Mihajlović za Skala radio.

“Podciljevi projekta su da podspješi preduzetničku kulturu u lokalnoj zajednici. Osnivanje i razvoj malih i srednjih biznisa mladih ljudi, smanjenje nezaposlenosti. Takođe se predviđa valorizacija  projekata finansiranih od strane Evropske Unije, od značaja za zajednicu i Opštinu, kao i pokretanje novih IPA projekata (prekogranična saradnja) i osnivanje udruženja preduzetnika po principu klastera”, objašnjava Mihajlović.

On poziva mlade ljude kojima je ideja o osnivanju privatnog biznisa interesantna da se jave kotorskom birou svakog radnog dana od 9 do 13 sati.

“Pružićemo im sve potrebne informacije i pomoći u sprovođenju u djelo njihove ideje. Takođe, nam se  mogu obratiti i oni koji su već preduzetnici, a žele da unaprijede svoj postojeći biznis i da koriste besplatne konsalting usluge”, poručio je Mihailović.

1 KOMENTAR

  1. Konačno nešto lijepo od Zavoda… daj Bože da su ove obuke češće… nema vajde od državnih firmi, mora se radit na privatnom biznisu….
    Bravo Zavode, samo radite!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]