Prva pomoć život spašava

0
sa proslave

Ilko Marović

audio: Ilko Marović

Crveni krst Crne Gore je minulog vikenda u Domu Solidarnosti u Sutomoru organizovao je 45. državno takmičenje ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći.

Učestvovale su ekipe omladine i podmlatka koje su osvojile prva mjesta na Opštinskim takmičenjima iz 15 opština, sa preko 300 mladih učesnika.

Ispred Crvenog krsta Crne Gore, prisutnima se obratila i takmičenje otvorila Gordana Mijović, predsjednica organizacije, koja je naglasila važnost poznavanja osnova prve pomoć, koje nekad i život spasava.

Otvaranju takmičenja su prisustvovali i predstavnici institucija sa kojima Crveni krst Crne Gore sarađuje u okviru programa Prva pomoć, ali i u drugim relevantnim oblastima.

Takmičari su svoja znanja i vještine pokazali na radnim i zabavnim poligonima, koji prikazuju realne životne situacije u kojima je poznavanje prve pomoći dragocjeno: saobraćajne nesreće, masovne nesreće, nezgode na plaži, sportske povrede…

Za tri prvoplasirane ekipe u obje kategorije su obezbijeđene nagrade u vidu pehara, medalja i priznanja, dok su sve ekipe dobile zahvalnice.

Kod podmlatka prvo mjesto pripalo je ekipi prve pomoći Opštinske organizacije Crvenog krsta Danilovgrada, druga je bila ekipa Osnovne škole “Milan Vukotić” iz Golubovaca, a treće mjesto je pripalo ekipi prve pomoći Osnovne škole” Dušan Bojović” iz Nikšića.

Naši predstavnici, učenici Osnovne škole “Veljko Drobnjaković” iz Risna zauzeli su visoko peto mjesto.

Ekipa je nastupila u sastavu:

Gobec Matija, Dašić Ksenija, Malešević Anja, Risteljić Jovana, Radović Ivana, Katurić Lana, pod budnim okom profesorice Maje Vidović,podsjeća za Skala radio Ilko marović, sekretar OO CK Kotor.

Kod omladinaca prvo mjesto osvojila je ekipa Opštinske organizacije Crvenog krsta Tivat, drugo mjesto pripalo je ekipi Opštinske organizacije Crvenog krsta Danilovgrad, a treće ekipi prve pomoći iz Medicinske škole Podgorica.

Takmičari su na ovom takmičenju prikazali svoja stečena znanja i vještine, u kojima su pokazali kako da postupamo u realnim životnim situacijama koje nam se svakodnevno dešavaju i na poslu i u društvu i gdje je poznavanje prve pomoći dragocjeno.

A to su saobraćajne nesreće, masovne nesreće, utapanja, zemljotresi…

Sve je proteklo u najboljem redu i svi učesnici, nastavno osoblje i organizatori bili su zadovoljni učinkom dvodnevnog takmičenja, zaključio je Marović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]