Prvaci da porastu do one zvijezde plave, zvijezde prave

5

Prvi dan u školi

Nakon dugog, toplog ljeta, školsko zvono probudilo je jutros dvorišta i učionice, zbornice i hodnike svih pet škola na području kotorske opštine.

Da dijele užine, ali i prva znanja, da steknu drugarstva i da poštuju učitelje, poručili su prvaci najveće Osnovne škole „Njegoš“ u kotorskoj opštini gdje je jutros bilo posebno svečano na prijemu prvaka.

Direktor ove škole Draško Šćekić, pozdravljajući najmlađe đake i njihove roditelje je između ostalog poručio da se obrazovni program mora prilagoditi našoj djeci koju ne čekaju proizvodne hale i fabrike, već informatika i novi izumi ovog vremena koji tek treba da ih zaokupe, a nastanici u školi moraju da ih nauče prije svega da razmišljaju, da poštuju sebe ali i svoje drugove, svoj grad i svoju državu.

Šćekić je zamolio roditelje da prvacima ne kažu kako se sa današnjim danom završavaju igre jer je škola igra, baš kao i život.

„Zato ih pustimo da se igraju i kroz igru lakše stiču znanja“, poručio je Šćekić.

Pozdravljajući prvake, njihove roditelje i pedagoge predsjednik opštine Kotor Željko Aprcović je kazao da je ovo važan korak kojim ulaze u veliki život vjerujući da će učenjem sazrijevati i rasti u dobre ljude i građane države Crne Gore.

Aprcovića kako je rekao vežu posebne emocije, jer je i sam prva znanja sticao u “Njegoš” školi poštujući  svoje  nastavnike i profesore.

On je podsjetio  da je opština Kotor ove godine izdvojila sredstva za besplatne udžbenike učenicima od prvog do petog razreda, kako bi na taj način olakšali budžet njihovim roditeljima a da će se sljedeće godine potruditi da besplatne knjige dobiju učenici svih razreda pet osnovnih škola u kotorskoj opštini.

Skala radio posjetio je prvake i podijelio sa njima prve utiske u učionici u kojoj ih je pozdravila učiteljica Marija čiji ih je osmjeh, ali i kosa osvojio na prvi pogled, kako je rekao jedan Luka.

Sofija koja je izgubila prvi zubić u prvom razredu, nam je kazala da je srećna što je danas prvak i da pored nje sjedi njena drugarica Helena.

Tara iz Los Anđelesa  tek će da uči naš jezik i da se druži sa svojim kotorskim drugarima, a prvaci iz Italije i Makedonije Franćeska i Vojdan, takođe su upisani u ovu školu gdje će naučiti prva slova i brojeve.

Radost, ali i tremu smo podijelili i sa roditeljima prvaka koji su nam priznali da imaju veći strah od djece i obećali da ih neće trjerati na sve petice i da je najvažnije da rastu u ljude.

predsjednik opštine Aprcović u društvu direktora škole “Njegoš” Šćekićem
Učiteljica Marija Pilastro

5 KOMENTARI

  1. E ajde sad pitajte direktora skole kako je pripremio skolu za novu skolsku godinu?
    U dvoristu skole u Skaljarima ogromna rupa. Nidje u svijet se to ne bi moglo desiti da tako nastava pocne.. Nije li bezbjednost djece na prvom mjestu. Ko ce biti kriv ako se nekome nesto desi?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].