Prve mjere Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Tivat u borbi protiv koronavirusa

0
Tivat

Povodom novonastale situacije zbog pojave koronavirusa u Tivtu održan je sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Tivat (OTZS) na kojem je dogovoreno da služba zaštite i spašavanja Tivat (SZS) dezinfikuje javne površine JPU “Bambi” kao i Doma zdravlja, da u saradnji sa Komunalno DOO Tivat, pripemi plan dalje dezinfekcije javnih površina grada, kao i da Komunalna policija i inspekcija pojačaju kontrolu sprovođenja mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

Dogovoreno je i da sve ustanove, službe i preduzeća da preduzmu dalje mjere iz svoje nadležnosti, a u skladu sa preporučenim mjerama NKT.

OTZS je uputio apel građanima koji su testirani na koronavirus, da ostanu u samoizolaciji do rezultata testa. Trijažna ambulanta je u pripravnosti u JU Dom zdravlja Tivat

Opštinski tim je pozvao sugrađane da ponovo pokažu visok stepen odgovornosti i poštuju preporučene mjere NKT i OTZS kako bi se suzbilo dalje širenje virusa, a dvije osobe pozitivne na koronavirus što prije oporavile. Obavezne mjere su upotreba maski u zatvorenim javnim prostorima, fizičko odstojanje, te higijena i dezinfekcija ruku i prostora.

“Oprez i odgovornost će nam pomoći da opet zajedno uradimo sve i uspješno okončamo epidemiju. Naši sugrađani su već pokazali visok stepen brige za svoje okruženje i nema razloga da to ne bude tako i ovoga puta. Svi imamo iskustva i moramo biti odgovorni prema svom i zdravlju sugrađana kao i onih koji će u Tivat dolaziti narednih mjeseci. Sada je na nama da pokažemo da smo naučili da bezbjedno živimo sa koronavirusom”, poručio je predsjednik OTZS Siniša Kusovac.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.