Puna jedra turističke plovidbe u Pomorskom muzeju CG Kotor

1
Pomorski muzej u Kotoru

Mileva Pejaković-Vujošević

Mileva Pejaković-Vujošević

Pomorski muzej Crne Gore Kotor ovih julskih dana je jedna od najposjećenijih kuća u gradu, budući da brojni turisti posebno sa velikih kruzera svakodnevno od 9 do 21 sat ulaze u Muzej.

Uz obavezno razgledanje gradskih bedema, bazilike  Svetog Tripuna i crkve Svetog Nikole, turisti grupno posjećuju palatu Grgurina u kojoj je smješten Muzej u čijim salonima i vitrinama je dah i duh duge i slavne pomorske tradicije Boke.

Ove godine zaposleni u Muzeju su veoma zadovoljni grupnim posjetama, ali je podbacila individualna, i mnogo je manje indvividulanih posjetilaca u odnosu na prošla ljeta, kazala je za Skala radio mr Mileva Pejaković-Vujošević, direktorica Muzeja.

Uz programe jubilarne 65. godišnjice postojanja Muzeja, ova ustanova je aktivno uključena i u ovogodišnji Kotor Art i gotovo svakodnevno na terasi palate Grgurina se održavaju redovne konferencije za novinare.

Brojne poznate ličnosti i visoke delegacije iz svijeta ovih dana takođe posjećuju Muzej, čijom ljepotom i svim onim što je izloženo u Muzeju, kao i gradom Kotorom je impresioniran i Ban Ki Mun, generalni sekretar Ujedinjenih nacija, kazala je Pejaković-Vujošević.

1 KOMENTAR

  1. MILO – Lijepe vijesti.No, zar u Kotoru ima neka sala za prijem velikodostojnika koji ga posjećuju.Primjerena istoriji, kulturi, evropskoj tradiciji koju baštini ovaj grad? Nema. Nema ni odgovarajuće sale za sjednice, konferencije, predavanja.Stoga Pomorski muzej spasava situaciju, kada su velikodostojnici u pitanju..Ne sumnjamo ni u veliko interesovanje grupa turista.Ali, nije dobro da se time hvali.Kotor je živio na hvalama a oistajao bez mnogih institucija, ili su one pretvarane u filijale, ekspoziture,područne jedinice.Kao ” PRODUŽENA RUKA ” centrale.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].