PUP Kotora će uskoro na javnu raspravu

42
Kotor

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Kotorani nestrpljivo čekaju Prostorni urbanistički plan jer mnogi vjeruju da je on zamajac koji će pokrenuti investicioni tok u našoj opštini.

Dokle se stiglo, kada je riječ o ovom najznačajnijem planskom dokumentu, Skala radio je pitao Slavicu Vojinović, sekretarku Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje.

Ona nam je kazala da je razgovarala sa obrađivačem Prostornog urbanističkog plana za područje opštine Kotor koji je obavijetio da će tokom ovog mjeseca dostavi opštini Kotor prijedlog ovog planskog dokumenta kako bi ga Sekretarijat za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje dao na javnu raspravu.

Vojinovićeva je obećala da će slušaoce Skala radija uredno informisati o daljem postupku usvajanja ovog veoma važnog planskog dokumenta.

Na naše pitanje da li će PUP Kotora biti do kraja mjeseca na javnoj raspravi, Vojinovićeva je kazala da je obaveza obrađivača, a ujedno i Sekretarijata da nakon dostavljanja plan tokom mjeseca daju na javnu raspravu.

Hoće li to biti krajem mjeseca oktobra isključivo zavisi od toga kada će ga Sekretarijat dobiti.

Nema razloga da se ne ispoštuju rokovi i on u planiranom roku ne bude na javnoj raspravi, rekla je ona.

Kada je u pitanju dugo čekana Studije zaštite kulturnih dobara, koju je trebala da uradi Uprava za zaštitu kulturnih dobara, Slavića Vojinović nam je kazala da od ove Uprave imaju obavještenje da je formirana Komisija za izradu Studije zaštite dobara i da su aktivnosti na njenoj izradi u toku.

Ona je napomenula da obaveza izrade ove Studije datira od novembra 2011. godine, prvo od Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Kotor, a nakon njegovog gašenja, Uprave za zaštitu kulturnih dobara.

Studija će se implementirati u prostorni urbanistički plan opštine Kotor.

Čekala se dvije godine. Valjda će se dočekati?

42 KOMENTARI

 1. Svaka je narodna sveta. Obećati znači imati potencijal da razočaraš ljude. Ne bi građani komentarisali na način koji komentarišu da se već nijesu opekli o obećanja nadležnih.

 2. PUP Kotora na javnoj raspravi najkasnije do kraja turističke sezone,
  Ponovljeno obećanje da će u oktobru PUP biti na javnoj raspravi,
  PUP Kotora će uskoro na javnu raspravu. Šta je sledeće, možda će biti 2014/15 ili…!!!

  OVO JE VIŠE NEGO SMIJEŠNO, DA OZBILJANA INSTITUCIJA KAO ŠTO JE OPŠTINA KOTOR i SVI NADLEŽNI U NJOJ NA OVAJ NAČIN ODUŠEVLJAVAJU SVOJE GRAĐANE.

 3. Čekamo čekajući
  Sad je vjerovatno svima jasno da PUP neće do kraja mjeseca na javnu raspravu.
  Niti će to da se desi uskoro.

  • Velimire varaš se ovaj put su čvrsto obećali da će biti. Ako ne ispoštuju obećanje onda su stvarno prevršili svaku mjeru.

 4. Ne shvatam sto bez veze trosite vrijeme u napadima na nebitne cinioce Kotorske price.Kotoru treba gradonacelnik kao svakoj kuci domacin a kad njega izglasamo dobice Kotor sve sto mu je obacavano zadnju deceniju.Zao mi je ali ne vidim snagu u liku i djelu nase gradonacelnice niti vidim rezultate njenog djelovanja od kad je na tom vaznom mjestu,pogotovo njenioh obecanja.Sasvim je nebitno kojoj partiji pripada kandidat koji Kotoru moze donijet dobro kad ga prepoznam kao jaku i tesko potkupljivu osobu dobice moj glas.

 5. Ako ne bude do kraja mjeseca to će biti sprdnja povezanih sprdnji na tu temu. Ne treba trčati sa izjavama nepromišljeno.

 6. Da biste održali riječ, najbolje je da je nikad i ne dajete. Ko najsporije obećava, uvijek najvjernije ispunjava svoje obećanje. Neispunjena obećanja ne donose korist nikome osim veliku štetu onome koji obećava. Nadam se da mislite na Vas!

 7. Uskoro? godine prolaze, više je vrijeme. Da smo teritorijalno kao USA, Kina, Rusija, Indija pa da je prosto.

 8. ŠTO ZNAČI OVO USKORO. KAO ĐECI KUPIĆU TI ČOKOLADU AKO BUDEŠ DOBAR. DAJTE VIŠE MANITE SE IZJAVA NE SPRDAJTE SE ILI ODREDITE DATUM I PUŠTAJTE TAJ PLAN.

 9. Naše se vrijeme razlikuje od svih drugih vremena, i zato nekima izgleda kao i da nemamo svoga vremena. Kao da živimo u međuvremenu. Zato dragi moji ako neka budala posustane, posumnja u budalaštine i ućuti, na njeno mesto stupa nova!

 10. “Ovo nije prekucavanje, nego visoko umni rad, koji traži i znanje i stručnost. Annaliziramo Evropske direktive i preporuke, međunarodna iskustva i deklaracije.Kad se posao radi pod patronatom gđe. Ljesar, sve mora biti perfektno”.

  Kako neko može da se bavi visokoumnim radom, kada mu hvali pameti?
  Kako neko može da se bavi stručnim poslom, kada nije stručan?
  A o perfekcionizmu gospođe Ljesar, može se snimiti jedna humoristička serija, pod nazivom: “J… lud zbunjenog”

 11. “Biće skoro, ponovljeno, uskoro”. Ne treba više ni komentarisati temu PUP pa kad bube. Ako bube kako su obećali još bolje.

 12. Što ste skoptisali na jadnu Upravu za kulturna dobra???? Rade ljudi koliko mogu! Ovo nije prekucavanje, nego visoko umni rad, koji traži i znanje i stručnost. Annaliziramo Evropske direktive i preporuke, međunarodna iskustva i deklaracije. Kad se posao radi pod patronatom gđe. Ljesar, sve mora biti perfektno. I da se opet ne žalite kod Unesca.

  • “Mi” smo obični tuljani koji ne umijemo da uzmemo novac od investitora. Evropske direktive i preporuke, međunarodna iskustva i deklaracije. Sve te zapadne zemlje ne tjeraju investitore nego ih ljube u dupe da dođu i ostave kapital u njihove države, izgrade objekte i td. A mi izmišljamo toplu vodu.

  • “Ovo nije prekucavanje, nego visoko umni rad, koji traži i znanje i stručnost. Annaliziramo Evropske direktive i preporuke, međunarodna iskustva i deklaracije.Kad se posao radi pod patronatom gđe. Ljesar, sve mora biti perfektno”.
   Kako neko može da se bavi visokoumnim radom, kada mu hvali pameti?
   Kako neko može da se bavi stručnim poslom, kada nije stručan?
   A o perfekcionizmu gospođe Ljesar, može se snimiti jedna humoristička serija, pod nazivom: “J… lud zbunjenog”

 13. “Na pitanje da li će PUP Kotora biti do kraja mjeseca na javnoj raspravi, Vojinovićeva je kazala da je obaveza obrađivača, a ujedno i Sekretarijata da nakon dostavljanja plan tokom mjeseca daju na javnu raspravu.
  Hoće li to biti krajem mjeseca oktobra isključivo zavisi od toga kada će ga Sekretarijat dobiti.”
  -Sad je kriv obrađivač i sve zavisi od njega. Smiješno

  • Neko mora biti kriv ili mora neko nekoga da krivi za svoje neuspjehe, ali kako to da niko ne odgovara. Na osnovu čega se obećava i na kraju ništa mislim na prošlu godinu. Za ovu ćemo viđeti na kraju 2013.god. Svuđe po bijelom svijetu pokušavaju na hiljadu načina da privlače investitore i olakšaju im biznis. Mi ga muški otežemo na hiljadu načina. Zašto?

  • S obzirom da se prostorni plan radi četiri/pet godina. Siguran sam da je obrađivač plana svoj posao završio,a da je čekanje obrađivača samo izgovor.

 14. Opet će da koči Sudija i Zavod za zaštitu spomenika kulture Kotor ili ti Uprave za zaštitu kulturnih dobara. Ništa novo nije rečeno. Plan nije dostavljen opštini i novembar će biti sporan sve mi se čini. Obećanja, obećanja…

 15. PUP nije samo zamajac nego spasitelj u ovim kriznim vremenima. Toliko invesitora i novca čeka na taj plan koji će vjerujem budžet napuniti za dugo vremena. Imamo dobru podlogu da privučemo kapital. Zašto kraj mjeseca, sjutra na raspravu i na posao opštinari da ste primjer bez barijera.

 16. Dosta se nas ljutilo na Sekretarijat i Maju ali opravdali su svoje obećanje i sve čestitke jer će biti kako je rečeno. Uprava se čeka dvije godine to je stvarno sramota.

  • Mislite li na ove građane njihova očekivanja, neke sledeće izbore i povjerenje. Muslite tim glavama koje nosite na ramanima. Ne obećavajte kao prošle godine ako niste sigurni 100%.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]