PUP Kotora nije po volji Uprave za zaštitu kulturnih dobara

3
Kotor

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Nakon što je opštini Kotor Uprava za zaštitu kulturnih dobara dostavila Nacrt Studije zaštite kulturnih dobara za potrebe izrade Prostornog urbanističkog plana Kotora, rješenjem predsjednika opštine dr Aleksandra Stjepčevića formiran je stručni radni tim za ocjenu i davanje primjedbi na Studiju.

Stručni tim, u čijem sastavu su predstavnici opštine Kotor, Ministarstva održivog razvoja i Ministrastva kulture je sačinio pojedinačne primjedbe.

One su sublimirane u zaključku koji je donesen na sastanku prije par dana, kazala je za Skala radio Slavica Vojinović, sekretraka Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje.

Radni tim je dao primjedbe u smislu poštovanja važećih planskih dokumenata zakona i kontradiktornih stavova u izricanju mjera zaštite koje predstavlju biznis barijeru i kočnicu razvoja i kvaliteta života građana u Kotoru.

Studija koju je izradila Uprava za zaštitu kulturnih dobara ne uspostavlja koncept održivog korišćenja kulturnih dobara i odstupa od principa održivog razvoja.

Studiji, po riječima Vojinovićeve nedostaje i ekonomski razvojna komponenta i kroz cijelu studiju se provlači samo zabrana gradnje bez preciznih smjernica u kojim slučajevima je moguća gradnja.

Studija nadalje ne sadrži jasne smjernice po kojima treba da postupe planer i projektanti prilikom projektovanja objekata na prostoru opštine Kotor.

Do 15. novembra Upravi je dat rok za postupanje po primjedbama, zaključila je Vojinovićeva.

3 KOMENTARI

  1. Ljudi moji, znate li vi da u Upravi niko ne zna što znače ovi pobrojani nedostaci, a nekmoli da po tome postupi i popravi svoju Studiju. Od Uprave se ne može dobiti bolja Studija. Uprava je u “raspadu”. Mali broj njih koji znaju su skrajnuti, a ostatak od 90% nema pojma ni što je tu, osim da primi platu.
    Pa što mislite zašto je ovoliko vremena čekana njihova Studija? Nije zbog nikakvih prioriteta, kako je govorila Anastazija, već zato što ne znaju da rade svoj posao.

  2. i tako godinama Ružica za LIdiju, Lijdija za Anastazuju. Anastazija za Žagu, ovaj za repu ali je ne iščupaše. Kotor čeka neke iz DUPA U MUP !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]