PUP Kotora u nemilosti Uprave za zaštitu kulturnih dobara

3
Kotor

Slavica Vojinović

Krovni planski dokument za opštinu Kotor, Prostorni urbanistički plan skoro pet godina tačnije od 2011. godine  čeka Studiju o zaštiti kulturnih dobara, tada Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture a danas Uprave za zaštitu kulturnih dobara.
Iako je iz Uprave saopšteno da će Studija biti dostavljena do kraja prošle godine,Opštini Kotor do danas nije dostavljena i završetak izrade PUP-a i dalje koči Uprava, kazala je za Skala radio Slavica Vojinović, sekretarka Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prostorno  planiranje.
Sekretarijat je Upravi za zaštitu kulturnih dobara dostavio zahtjev kojim traži hitno izjašnjavanje vezano za predmetnu studiju.
Programom uređenja prostora za  ovu godinu je planirano donošenje odluke o usvajnuju  Prostornog urbanističkog plana opštine  Kotor  za treći kvartal 2016. godine.
PUP radi firma „Info plan iz Budve“ a uslov za izradu ovog plana od  2011 godine je Studija za zaštitu klulturnh dobara koju radi Uprava na koju se čeka kako bi plan bio dat u dalju proceduru usvajanja, pojašnjava Vojinovićeva.
Posljednja informacija je bila 31 decembra prošle godine kada je rečeno da će se Studija dostaviti Sekretarijatu ali je ni do danas 12 januara nema.

3 KOMENTARI

  1. Pozdrav gospodinu Slavku i veliki plus za nastojanja da javnost bude informisana. Predlazem da bolje obradite ovaj problem. Uprava nije samostalan organ i ne može da bude pdgovorna. Uostalom uradili su koliko i kako su umjeli. Treba da im se pomogne a ne samo da prozivate Seku. Rad Uprave je odraz rada Ministarstva kulture i Uprava malo može da uradi sama.
    Drugim riječima sve je onako kako je gospodja Ljesar zamislila i organizovala i dok se to ne deratizuje nema napretla

  2. Ništa se ne čini samo velika obećanja preko medija. Do kada? Onda poznata revija želja i obećanja ludom radovanja sve će pozlatiti lokalna vlast pred izbore , poslije njih se odmaraju od izbora a onda dolaze novi.

  3. I nikome ništa. Opština čeka , Uprava ne dostvlja, Radio Skala asvako mila pita dokle se stiglo i tako godinama . Ovakve bruke nema niđe.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]